Стенли Тучи смята, че подкрепата на съпругата му Фелисити Блънт му е помогнала да преодолее един от най-трудните периоди в живота си.

През 2017 г. номинираният за "Оскар" е диагностициран с рак. Той преминава през 35-дневно лъчелечение плюс седем сеанса химиотерапия, които опустошават сетивата му за вкус и мирис и го оставят неспособен да се храни, зависим от сонда за хранене.

Сега 61-годишният актьор е излекуван от рак и живее в Лондон със съпругата си от 10 години Фелисити (която е по-голяма сестра на актрисата Емили Блънт) и се наслаждава на страстта си към кухнята в поредицата за храна и пътуване на CNN "В търсене на Италия", която се завръща с втори сезон тази пролет.

Тучи прекарва две години в силни болки в челюстта, преди състоянието му да бъде точно диагностицирано.

Снимка: Getty Images

"Направих си скенер, но там не се видя. И, разбира се, когато си мислиш, че може да има нещо нередно, също така се и страхуваш", спомня си артиста, който през 2009 г. губи първата си съпруга Кейт от рак на гърдата.

След като посещава различни лекари, звездата от "Дяволът носи Прада" в крайна сметка е правилно диагностициран с 3-сантиметров тумор на езика:

"Не можаха да направят операция, защото туморът беше толкова голям. Цяло чудо е, че не е направил метастази. Той беше в мен толкова дълго време."

Няколко месеца след приключването на лечението през 2018 г. Тучи бавно започва да възвръща силите си и способността си да се храни, което по онова време за него е "най-вълнуващото нещо на света", казва холивудската знаменитост.

Снимка: Getty Images

Тучи, който има обща дъщеря Емилия - на 3 години, и син Матео - на 7 години, с Фелисити (той е баща и на три по-големи деца от Кейт: 22-годишните близнаци Николо и Изабел, както и 20-годишната Камила), разказва пред сп. "People":

"Безкрайното внимание, обич на Фелисити ми помогнаха да премина през това." Въпреки някои продължителни ефекти от лечението на рака, някои храни все още имат "странен вкус", а пикантните ястия са непоносимо болезнени."

Що се отнася до начина, по който прекарва свободното си време в наши дни, Тучи казва:

"Перфектният почивен ден за мен би бил да отида на фермерския пазар, да купя куп храни, да започна да готвя, да играя с децата. И след това да поканя хора на вечеря. За мен това е просто един страхотен ден."

Снимка: Getty Images