Хард рок легендите "Aerosmith" отмениха част от предстоящите си участия в Лас Вегас, след като фронтменът Стивън Тайлър влезе в клиника за рехабилитация, съобщи BBC.

Вокалистът, пъргав като художествена гимнастичка иначе, беше трезвен повече от десетилетие, но получил рецидив. Това станало след операция на краката му, заради която си позволил прием на болкоуспокояващи.

Embed from Getty Images

74-годишният неподражаем изпълнител, за когото казват, че има уста като двуместен гараж, "доброволно е постъпил по програма за лечение, за да се съсредоточи върху здравето и възстановяването си", казаха в изявление колегите му от групата.

"Aerosmith" трябваше да стартират своите шоута Deuces Are Wild на 17 юни.

Музикантите от групата добавиха, че Тайлър е претърпял операция "за да се подготви за сцената", но че "необходимостта от овладяването на болката по време на процеса" го е довела до рецидив.

Всички дати за юни и юли вече са отменени. Бандата ще възобнови концертите си в Park MGM през септември.

По-рано тази година "Aerosmith" отмени дълго отлагано турне в Обединеното кралство и Европа поради "несигурност около логистиката за пътуване и продължаващите ограничения за Covid и други проблеми".

Те също така обявиха, че дългогодишният барабанист Джоуи Крамър си взима временен отпуск от групата, за да "се фокусира върху семейството си през тези несигурни времена".

През 2014 година "Aerosmith" понесоха 30 000 на крилете си на концерта си в София, сред тях беше и кметът Йорданка Фандъкова. 

"Aerosmith" се превърна в една от най-големите рок групи в Америка през 70-те години, записвайки хитове като "Sweet Emotion" и "Dream On", преди кариерата им да дерайлира от злоупотреба с наркотици и алкохол.

Те се наслаждаваха на ренесанса си в края на 80-те, след като с Run-DMC превърнаха песента си "Walk This Way" в рап химн и се възползваха от успеха с нови хитове, включително "Dude Looks Like A Lady", "Eat The Rich" и "Janie's Got A Gun".

А баладите им, и съответно видео клипове към тях, "Crazy", "Cryin'" и "Don't Wanna Miss A Thing" бяха големи хитове.

Embed from Getty Images