Плеяда от звезди ще пеят на опелото на Кралицата на соул музиката Арета Франклин, което ще бъде на 31 август в Детройт.

Вижте снимки на Арета >>

Сред изпълнителите ще са Стиви Уондър, Дженифър Хъдсън, Фейт Хил, Шака Кан, Йоланда Адамс, Дженифър Холидей и синът на Франклин - Едуард Франклин, предадоха световните информационни агенции.

На церемонията, която ще отразява силните госпъл корени на Франклин, ще пеят и редица госпъл изпълнители като Марвин Сап, Ванеса Бел Армстронг и Кларк Систърс.

Церемонията ще бъде в големият петдесятен Храм на великата божия милост в Детройт. Преди това три дни тленните останки на певицата ще бъдат изложени за поклонение в музея на Чарлз Райт, посветен на историята на американските цветнокожи и в баптистката църква в Детройт, в която като тийнейджърка Франклин е пяла в госпъл хор.

Очаква се на поклонението да дойдат хиляди хора, но самото погребение ще бъде ограничено само до членове на семейството, приятели и видни личности.

Арета Франклин почина на 16 август от рак на панкреаса. Тя е родена в Мемфис в щата Тенеси, но е израснала в Детройт и запази силните си връзки с този град.

Арета Франклин ще бъде погребана в гробището на Детройт, в което са погребани нейният баща и трима от нейните братя и сестри.