Певецът Suga (Шуга) от корейската поп група BTS ще започне задължителната си военна служба в Южна Корея тази седмица, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

Звукозаписната компания на групата "BIGHIT MUSIC" съобщи в понеделник, че Suga - вторият най-възрастен член на BTS - ще започне своята "задължителна служба" в петък. Компанията обясни, че "няма да има никакви официални събития", отбелязващи началото на службата или първия му ден в тренировъчния лагер.

"Молим любезно феновете да се въздържат от посещаването му на работното му място по време на периода на службата му", заяви "BIGHIT MUSIC".

Феновете на к-поп състава са правили събирания във военни бази, за да изпратят членовете на "BTS". "Моля, предайте топлите си поздрави и подкрепа само в сърцата си", добави още звукозаписната компания. Миналия месец тя обяви, че 30-годишният Suga е предприел стъпки за прекратяване на отлагането на службата си.

Южнокорейският закон изисква всички здрави мъже да преминат през около 18-месечна военна служба, когато са на възраст между 18 и 35 години. Сега всички седем членове на BTS са на възраст от 25 до 30 години и през октомври 2022 г. "BIGHIT MUSIC" обяви, че изпълнителите ще се присъединят към армията. За да помогне на звездите от бой бандата да изпълнят задължението си, компанията също каза, че музикантите ще си починат от груповата работа и ще се заемат със солови начинания. BTS ще се съберат отново през 2025 г., каза "BIGHIT MUSIC" през октомври.

Suga е третият член на южнокорейския момчешки състав, който ще изпълни своя военен ангажимент. Най-възрастният изпълнител от групата Jin (Джин) бе първият, който започна своята задължителна служба през декември 2022 г. Според АФП, Jin и останалите новобранци заедно с него са участвали в петседмично основно военно обучение в базата, което е включвало стрелба с пушка, хвърляне на граната и упражнения за маршируване.

29-годишният J-Hope (Джей-Хоуп) пък започна службата си през април тази година.

Тъй като няколко членове на BTS сега са в южнокорейската армия, звукозаписната компания призова отдадените фенове да внимават за неофициални турнета или продукти, които използват незаконно интелектуалната собственост на изпълнителите. Тя заяви, че ще предприеме "подходящите мерки" в подобни случаи.

Снимка: Getty Images