Музикантът и лидер на партия "Глас народен" Светослав Витков оцеля по чудо в тежка катастрофа, предизвикана от млад шофьор с мощен джип. За инцидента, който е станал в събота около полунощ на Околовръстния път в София, разказа самият Витков в профила си във Фейсбук. 

По думите му, той е пътувал в лек автомобил, който се е движил със скорост около 80 км/ч., когато е бил връхлетян от джипа.

"Последва удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената. Около 300 метра удари, въртене и влачене и 5 метра смляна мантинела. Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака... мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената. Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявани", разказва Витков.

След като музикантът успял да излезе от смачканата кола, видял бял джип "Мерцедес ML" и младеж, който се "вайкал" и казвал, че си е ударил главата.

"Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките...На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час, при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента. Сигурно е от спирачките, а наглецо?", допълва още Светльо. Последвало обаждане до 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дошли бързо и се учудили, че участниците в пътното произшествие са без травми. По думите на Витков си свършили професионално работата, а линейката пристигнала на десетата минути.

"Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект. След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н, младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка. Искам да Ви попитам, уважаеми, така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел? Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно! Няма извинение за такова поведение на пътя!

Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят, да си тръгнат необезпокоявани и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали?

Снимка: Facebook

Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива "герои": надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот!

Така че заставам с цялото си същество зад каузата: Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за движение по пътищата, която да е безмилостна към такива. Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив, заради каузите и борбата. Така че, няма да има отказване!", казва още Светльо.