Макар у нас извънредното положение, обявено по-рано тази година заради пандемията от Covid-19, отдавна да бе отменено и ограничителните мерки значително да се разхлабиха, по земното кълбо все още има места, които едва тепърва започват постепенно да премахват своите забрани.

Доскоро Бахрейн бе на първо място в света по брой заразени с коронавируса на глава от населението, ето защо на жителите на кралството им се налагаше да спазват строгите наредби и да стоят примерно по домовете си.

Вижте снимки >>

Точно както правеше Светлозара Димитрова, по-позната като Зара от първия сезон на реалити предаването "Big Brother", която след раздялата си - австралийският лекоатлет Ерик Уотсън, зажвия в островната държава. Именно заради тамошните разпоредби брюнетката толкова отдавна не бе виждала семейството си, че с цел да се почувства възможно най-близо до тях, преди около месец тя сложи коледни чорапи - подарък от майка ѝ, въпреки високите летни температури навън.

Официален Instagram профил

Но сега очевидно нещата са се променили, тъй като преди часове тя сподели със своите последователи в Инстаграм, че най-после е успяла да напусне Персийския залив и да смени до болка познатия ѝ пейзаж. Възползвайки се от свободата си, една от първите дестинации, които посети, бе Атина. В социалната мрежа Зара качи няколко кадъра, показващи разходката ѝ до пропитата с история древна цитадела - Акропола, датираща още от Микенската епоха.

За своята обиколка по забележителностите на града тя е избрала черна риза без ръкави, съчетана с пола с високата талия в същия цвят, чиято дължина стига до средата на бедрото. Визията ѝ се допълва от бели спортни обувки и тъмни очила, а неин верен спътник е фотоапарат, с чиято помощ запечатва красивите гледки из гръцката столица.

Официален Instagram профил

Зара посети и древното пристанище на Атина - Пирея, което и до днес е действащо. То осигурява достъп до селището по море от островите в Егейско море и Източното Средиземноморие.

Интересно е, че допреди 5000 години Пирея е бил остров, свързан със сушата чрез тънка ивица земя, която през по-голямата част от годината била потопена под вода, но през следващите векове Пирея се оформила като част от сушата.

Снимка: Официален профил в Instagram