Високобюджетната кралска драма на Netflix "Короната", която носи много приходи на стрийминг гиганта, заради все по-противоречивите й сюжетни линии обаче има проблеми с кастинга.

Сцени с принц Уилям като тийнейджър трябвало да бъдат заснети този месец, но още се търси актьор за ролята. Тя е сериозна задача и много спорна, защото ще включва реакцията на Уилям за разпадането на брака на майка му принцеса Даяна с баща му принц Чарлз, пише "Daily Mail".

"Много родители биха помислили два пъти, преди да позволят на сина си да се появи в такава драма. Това ще бъде мъчителна роля, която ще предизвика голяма реакция", казва кинаджии по този повод.

В описанието на ролята се казва, че Netflix търси: "Момче на възраст между 13 и 15 години, което да играе 13-годишния принц Уилям в следващата серия. Талантливо, интелигентно и чувствително момче, което може да се справи с предизвикателството да играе този известен герой заедно с водещи британски актьори".

В предишните сезони на сериала ролята беше изиграна от Тимоти Самбор, който е на 11. Доминик Уест ще бъде Чарлз, а Даяна е Елизабет Дебики.

Говорител на Netflix настоява: "Ние сме добре в процеса на търсене и всичко е наред. Като цяло кастингът за деца отнема повече време".

Поредицата ще разкаже и за интервюто на Даяна пред Мартин Башир по BBC, когато тя направи големи разкрития за брака си.

Херцогът на Кеймбридж помоли интервюто да не се показва никога повече, но въпреки това продуцентите го вкарват в сюжета.