През последните години Салма Хайек не спира да промотира естествената красота и все по-често публикува свои снимки без грим.

Вижте горещите снимки на Салма >>

Огнената брюнетка вече десетилетия сияе с естествен външен вид, а фигурата ѝ тип "пясъчен часовник" винаги ѝ гарантира зашеметяваща визия на червения килим. Какви обаче са тайните на 52-годишната Салма, която винаги е във форма?

Актрисата споделя, че използва мляко за тяло с високо съдържание на витамин E и мед. За сияйна кожа тя залага на тайните рецепти на своята баба. Салма обича да поддържа косата си дълга, но редовно се подстригва. Експериментира с различни стилове, но винаги залага на естествените прически. Хайек е почитателка на натуралните съставки и държи "агресивните" бюти продукти далеч от тялото си.

Красавицата признава, че ѝ е много трудно да спазва диети. Обожава родната мексиканска храна, но гледа да не я консумира често, защото винаги преяжда с нея. За да не яде прекалено много на празен стомах, Салма пие много фрешове, които я засищат. Любимите ѝ сокове за здраво тяло са от моркови и ябълки. Хайек споделя и друг трик, с който да поддържаме форма без да се мъчим с диети:

"Трябва да се претегляте на кантара всеки ден и да имате алармиращо число. Когато стигнете до лимита си от килограми, трябва веднага да почнете да се връщате във форма."

Когато това се случи, Салма скорострелно зарязва мазните храни и виното.

Актрисата смята, че любовта играе съществена роля за поддържането на топ форма.

"Мисля, че ако не бях влюбена, щях да се отпусна много бързо. Любовта ме дарява със суетата, която ме води. Не съм супер суетна, но когато качих 23 килограма по време на бременността си, ми беше трудно да го приема. След това започнах да полагам повече усилия."

Салма обаче признава, че понякога трудно се мотивира да прави всичко необходимо за идеална фигура:

"Не обичам упражненията и трябва да се насилвам да ги правя, защото знам, че са полезни за здравето и за добрата ми форма."

Хайек предпочита да тренира вкъщи и залага на комбинация между йога и пилатес. За да няма нужда от тежки фитнес програми, тя гледа постоянно да е в движение.