След като оглави класацията Billboard 200 с изненадващо издадения си албум "Evermore", певицата Тейлър Суифт покори върха и в чарта Хот 100 за сингли с включеното в тавата парче "Willow", съобщи сайтът на изданието.

С постижението си Суифт става първият изпълнител, оглавил двете класации едновременно два пъти.

Първото си подобно постижение изпълнителката отбеляза с албума си "Folklore", който издаде изненадващо в края на юли тази година, и с включения в него сингъл "Cardigan".

Парчето "Willow" е седмият сингъл, с който Тейлър Суифт покорява върха в чарта Хот 100, и нейният 29-и, намерил място в Топ 10. По този показател Суифт заема шестото място след Дрейк с 42 сингъла в челната десетка, Мадона с 38, "Бийтълс" с 34, Риана с 31 и Майкъл Джексън с 30.

Певицата Марая Кери, която миналата седмица се завърна на първо място в класацията Хот 100 с коледния си хит "All I Want For Christmas Is You" от 1994 г., отбелязвайки четвърта непоследователна седмица начело, е отстъпила на втора позиция.

Третото място остава непроменено спрямо предходната седмица и се заема от друга коледна класика - "Rockin' Around the Christmas Tree" на Бренда Лий. Следва друг коледен хит - "Jingle Bell Rock" на Боби Хелмс.

Челната петица в класацията Хот 100 за сингли се допълва от рапъра 24кейГолдън с парчето "Mood", записано в сътрудничество с Ян Диор.