Певицата и текстописец Тейлър Суифт бе удостоена с почетна докторска степен от Нюйоркския университет. В речта си пред студентите, тя заяви, че всичко ще бъде наред, като по този начин изрази вълнението си, използвайки препратка към хита си "Shake It Off".

32-годишната звезда призова студентите да се възползват максимално от изборите си.

Вижте снимки >>

"Животът може да бъде тежък, особено ако се опитваш да се справиш наведнъж с всички обиди, всички проблеми с бившия.... Сами можете да изберете за какво да имате време и място в живота си. Имам някои добри новини - всичко зависи изцяло от вас. Имам и ужасяваща новина - всичко зависи изцяло от вас", добави тя, облечена в лилава роба и черна абсолвентска шапка на церемонията по дипломирането на "Yankee Stadium".

Блондинката похвали студентите, че са приели предизвикателството да посещават колеж по време на пандемия. "Никога не се срамувайте да опитате - безсилието е мит", каза тя.

Удостоената с няколко награди "Грами" изпълнителка е сред тримата носители на почетни степени от висшето учебно заведение.

Снимка: АР/БТА

За Тейлър Суифт това е първа университетска степен. Докато учи в гимназията, тя се занимава активно с концертната си дейност, припомня БТА. Нюйоркският университет предлага курс на Тейлър Суифт, който да помогне на нейното развитие като музикален продуцент.

Снимка: АР/БТА