Филмът за световното турне "Eras" на певицата Тейлър Суифт се превърна в блокбастър седмица преди да излезе в кината, съобщи телевизия ВВС.

Дистрибуторът на продукцията "AMC" каза, че глобалните предварителни продажби на билети са надхвърлили 100 милиона щатски долара. Компанията добави, че на продукцията са били необходими по-малко от 24 часа, за да подобри собствения си рекорд за най-много продажби в рамките на ден.

Световното турне на певицата, което ще продължи до края на 2024 г., е на път да се превърне в най-мащабното в историята. Възможно е продажбите на билети за нейни концерти да достигнат 1,4 милиарда щатски долара, което би счупило рекорда, държан от прощалното турне на колегата ѝ Елтън Джон.

Филмът за турнето "Eras" ще се излъчва в кината в повече от 100 държави, като премиерата му е следващия петък.

Анализаторите изчисляват, че в допълнение към предварителните продажби на билети, лентата вероятно ще постигне приходи от още 100 милиона щатски долара в бокс офиса в Северна Америка през премиерния уикенд.

Снимка: АР/БТА

Тази година пет заглавия са генерирали печалби от над тази сума при своя дебют на въпрсния континент - сред тях са хитовите "Барби", "Супер Марио Bros.: Филмът" и "Спайдър-Мен: През Спайди-вселената".

"АМС" е дистрибутор и на филма за турнето "Renaissance" на Бионсе, който ще излезе през декември.

Миналата година Суифт се превърна в първият изпълнител в историята, чиито песни са се класирали на всяка от първите десет позиции в чарта за сингли в САЩ. Тя изпревари рапъра Дрейк, който държеше предишния рекорд от девет сингъла, намерили място в класацията по едно и също време през септември 2021 г. Преди това група The Beatles държеше рекорда през 1964 г. с общо осем сингъла.

Снимка: АР/БТА

През август платформата "Spotify" съобщи, че тя е подобрила още един рекорд, като е станала първата жена изпълнител в историята на стрийминг платформата, достигнала 100 милиона месечни слушатели. Това се случи, след като певицата издаде третия си презаписан албум "Speak Now (Taylor's Version)" през юли, припомня БТА. Албумът достигна върха на класациите в САЩ и Великобритания.

По-късно този месец Суифт ще издаде следващия си презаписан албум - "1989 (Taylor's Version)". Изпълнителката е в процес на презаписване на по-ранните си албуми, което ще й позволи да притежава оригиналните записи на песните.

Снимка: Getty Images