След успеха на филмите "Уонка" и "Дюн" Warner Bros. смята да продължи партньорството си със звездата им Тимъти Шаламе и подписа договор с него за сътрудничество по бъдещи проекти като актьор и продуцент, предават АП и БТА. 

Сключената сделка не означава, че Шаламе може да прави филми единствено с Warner Bros., а само, че студиото има правото на първи отказ. Условията на сделката не са оповестени, но става ясно, че споразумението е "многогодишно".

Съпредседателите и главни изпълнителни директори Майк Де Лука и Пам Абди посочиха в изявление, че се възхищават на неговата "отдаденост на занаята", както и на "непоколебимата му всеотдайност да влага 100% от времето и вниманието си във всеки свой проект".

Тимъти също направи изявление, в което казва, че Де Лука и Абди са "ръководители на студио, които вярват в истинското правене на филми, и изрази голямата си благодарност към тях за подкрепата като актьор, продуцент и сътрудник. "Това партньорство ми се струва като естествена следваща стъпка", споделя актьорът.

Вижте снимки на Тимъти >> 

Наскоро 28-годишният актьор стана първият актьор от над четири десетилетия, участвал в два най-касови филма, излезли един след друг в рамките на осем месеца. Шаламе постигна това благодарение на "Дюн: Част втора", чиито приходи в текущия боксофис възлизат на 575,5 милиона долара, и "Уонка", който спечели над 632 милиона долара в световен мащаб. Предишният рекордьор по този показател беше Джон Траволта с "Брилянтин" и "Треска в събота вечер".

Тимъти е продуцент на биографичния филм A Complete Unknown ("Напълно непознат") за Боб Дилън, който е в процес на заснемане, и играе главната роля.

На 28 години Шаламе е един от най-търсените актьори в Холивуд и участва в множество проекти.