"Искаш да живееш весело - танцувай", на мнение е американската писателка на бестселъри Мери Хигинс Кларк и е напълно права. Като всеки вид изкуство, танцът също може да бъде разгледан по различни начини. Той не само дава свобода на танцьора, но в същото време го кара да се чувства жив. За някои е кратък път към щастието, за други - поетично разголване на душата или израз на чувствата, преливащи в сърцето.

Независимо как ще бъде дефиниран, факт е, че танцът е неизменна част от повечето важни дни в живота на човек. А съвсем наскоро той имаше свой своеобразен празник. Редица приятни емоции изпълниха вечерта на откриването на новата студио за танци на балет "Nova", която делят с "Pole Dance Studio", в София.

Кръстници на мястото бяха едни от най-популярните имена на съвременната музикална сцена у нас, чиито песни допринесоха за доброто настроение на множеството гости, препълнили иначе просторните помещения.

Снимка: Весо Милушев

Програмата откри Христина Христова, по-известна като Тита, която предизвика сериозни вълнения в публиката. И докато тя пееше, на пилон до нея танцуваха Симона Бойкова и Бояна Николова, които нагледно демонстрираха защо преди време си тръгнаха от първенството по Pole Dance в Италия с първия за България златен медал, направил ги световни шампиони. Момичетата, добили популярност в страната ни с участието си в тв предаването "България търси талант", в което си заслужиха "златния бутон", смаяха всички с ефектното си представяне.

Снимка: Весо Милушев

Сцена нямаше, но това само доближи присъстващите до звездите, които този път не бяха нависоко, а се намираха между хората. Тита започна изпълнението си в единия салон, като заради обграждащите я малки и големи почитатели, трудно си проправи път към втория, където, за радост на дамите, "предаде щафетата" на Орлин Павлов. Под акомпанимент от викове и пред насочените към него телефонни обективи, той изпя хита си "Секунда". Оказа се, че ѝ рапърът Бобо също бе сред изненадите, подготвени от домакините, и се включи в точния момент за своята част от парчето.

Снимка: Весо Милушев

И точно когато удари последният акорд на сингъла и двамата се смесиха с тълпата, през вратата влезе Ицо Хазарта. Именно той имаше "последната дума", а тя бе "Браво". Под звуците на песента до него първоначално застанаха две от танцьорките на "Nova", носещи бяла екипировка, характерна за бойните изкуства, но впоследствие, преди да се върнат за финала, те отстъпиха място на най-малките членове на балета, които очароваха зрителите с танца си.

Всеки един от дошлите артисти се доверява на професионализма на формирания преди 16 години балет "Nova", чиито момичета допринасят значително за доброто представяне по концерти и участия на не един наш изпълнител.

Снимка: Весо Милушев