Актьорското семейство Том Ханкс и Рита Уилсън ще изчака с поставянето на ваксина срещу Covid-19, тъй като смята, че има хора с по-належаща нужда от нея, пише сайтът на сп. "People".

Ханкс и Уилсън бяха първите знаменитости, които оповестиха публично през март, че са се заразили с новия коронавирус по време на пребиваването си в Австралия, припомня изданието.

Девет месеца по-късно актьорът и носител на "Оскар", като гост в шоуто "Today", е обсъдил с водещата Савана Гътри плана на двойката да се ваксинира.

"Ще си поставим ваксина едва след като я получат хората, които наистина имат нужда от нея", споделя 64-годишният Том Ханкс.

Припомняйки собствената си битка с коронавируса, актьорът казва: "Бяха трудни десет дни".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Звездата от "Шифърът на Леонардо" допълва, че с 64-годишната му съпругата му продължават да спазват мерките за безопасност, както и да носят маски, пише БТА.

"Носенето на маски е важно не само за да не зарази човек, но и да не предаде вируса на някого, в случай че е сред безсимптомните му преносители", казва Том Ханкс.

Запитан дали би се ваксинирал публично по примера на избрания за президент на САЩ Джо Байдън и националният експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, Ханкс отговаря без колебание "Да, със сигурност".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos