Том Круз е готов да тества уменията си на пилот на изтребител на по-високо ниво като излети в космоса, за да заснеме следващия си филм.

Звездата от "Top Gun" удиви публиката по света с таланта си да лети със самолет в продължението на касовия хит от 1986 г., "Top Gun: Маверик" през лятото. Сега актьорът от "Мисията невъзможна", който е прочут с това, че сам изпълнява всичките си каскади, иска да отведе нещата дори по-далеч от "опасната зона", като се отправи чак до открития космос, за да заснеме филм, съобщава "Daily Mail".

Снимка: АР/БТА

Въпреки че сме свикнали да виждаме актьора да виси от стената на небостъргач, да катери скала, да се движи през трафика или да се лети в небето с изтребител, този последен негов план може да промени статуса му на международна суперзвезда. 

Твърди се, че Том преговаря с "Universal Films Entertainment Group", за да се опита да осигури сделка, която ще го прати към Международната космическа станция заедно с всички други членове на актьорския състав и екипа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Успехът на филмите "Top Gun", които сега надхвърлиха 700 милиона долара в боксофиса на страната и колосалните 1,4 милиарда долара в световен мащаб, помогнаха на Том да създаде предпоставки за следващото му голямо филмово приключение.

"Universal" също изглежда имат желание да се впуснат в междугалактическо пътуване с Том, след като председателят на компанията Дона Лангли потвърди, че искат да създадат нещо извън този свят.

Тя каза: "Мисля, че Том Круз като ни отвежда в космоса, той отвежда света в космоса. Това е планът. Имаме страхотен проект в процес на разработка с Том. Полет с ракета до космическата станция и започва екшъна". 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Подробностите за сюжета също бяха обсъдени, като филмът звучи като типичното научно-фантастично изживяване, което любителите на киното и този жанр, ще харесат.

Изглежда, че проектът ще получи зелена светлина от филмовото студио, а феновете на "Top Gun" се надяват звездата от Майлс Телър да се присъедини към Том в неговото междугалактическо пътуване, след като харесаха екранна химия между дуото в "Топ Гън: Маверик". Счита се, че идеята на филма е как човек от земята ще излети в космоса, "за да спаси положението".

Снимка: АР/БТА

Цялата концепция е новаторска и Том ще стане не само първият актьор, заснел филм в космоса, но и първият, който ще излезе и направи истинска разходка в открития космос.

Снимка: Getty Images