Ако забравим за високия им обществен статус, вървящ ръка за ръка с редица съблазнителни привилегии, затворим очите си за блясъка и разкоша, изпълващ дните им, и оставим настрана тяхната широка популярност, нареждаща ги сред най-разпознаваемите лица по света, то обезателно ще стигнем до заключението, че кралските особи не са нищо повече от хора, които подобно на всички останали простосмъртни, се вълнуват от съвсем обикновени неща. Да, дори за някого тази представа да изглежда странна, тъй като последното, с което биха свързали представителите на аристокрацията, в чиито вени уж тече синя кръв, е тривиалността, това е самата истина.

И макар по принцип само стените на кралския двор да са запознати със съвсем обичайните трепети на обитателите му, понякога те все пак стават публично достояние. Какъвто всъщност е случаят с принц Уилям, който се оказа върл почитател на хитовия филм "Топ Гън" от 1986 година.

Поради тази причина, разбирайки, че като бивш пилот синът на покойната лейди Ди е фен на продукцията, изстреляла го навремето сред големите звезди в киното, Том Круз решил да направи изненада на херцога на Кеймбридж и съпругата му. Британският таблоид "The Sun" пише, че той организирал за съпрузите частна прожекция на втората част на продукцията в лондонската зала IMAX, на която присъствали още принцесите Юджини и Беатрис. Според източници на изданието актьорът, който отново влиза в образа на Пийт Мичъл, лично е приветствал важните гости в салона.

"Подобна частна премиера е изключително сложна за организиране, но Том положи доста усилия тя да се осъществи, след като му казаха, че принц Уилям харесва първата лента. После се свърза с херцозите, а те с радост приеха поканата му да бъдат първите зрители, видели филма. И как иначе, предвид вниманието, оказано им от толкова голяма холивудска знаменитост", разказва източника на вестника. "Останалата част от киното бе затворена, за да се гарантира дискретността на специалните посетители", допълни той.

Снимка: Getty Images

"Том ги посрещна и приветства с добре дошли, след което им каза, че се надява да се насладят на гледането на филма така, както за него е било удоволствие да го заснеме. След това ги остави сами. След финалните надписи пролича, че одобриха продукцията, особено Уилям, за когото историята е по-близко до сърцето, предвид факта, че той самият е бил пилот", заключва мъжът.

Кралската прожекция се състоя преди дългоочаквания световен дебют на "Топ Гън: Маверик" в Кан, планиран в рамките на емблематичния кино фестивал във френския град, който ще се проведе на Лазурния бряг през май. Няколко дни по-късно, и по-точно на двайсет и седмо число от месеца, заглавието ще тръгне по всички големи екрани на планетата.

Снимка: Getty Images