Том Сайзмор, известен с ролите си в "Спасяването на редник Райън", "Жега", "Родени убийци", "Роден на 4 юли" и много други, се намира в болница, в критично състояние след мозъчна аневризма, предават световните агенции.

Мениджърът на Сайзмор Чарлз Лаго потвърди състоянието му пред "People" в неделя, наричайки хоспитализацията на актьора "ситуация на изчакване". 

Снимка: Getty Images

"Семейството му е наясно и чака нова информация от лекарите", сподели Лаго за 61-годишния актьор. 

Сайзмор колабирал в дома си в Лос Анджелис около 2 часа сутринта в събота и е получил мозъчна аневризма, според "TMZ", който първи съобщи за състоянието му.

Мениджърът на холивудската звезда допълни, че Сайзмор е в интензивно отделение от неделя сутринта.

Според Инстаграм-а на Сайзмор, той е планирал да преподава седмичен клас по актьорско майсторство в събота в нощния клуб "Harvelle's" в Лос Анджелис.

Сайзмор е номиниран за наградата "Златен Сателит", наградата на Гилдията на актьорите и "Златен глобус", наред с други признания.

Сайзмор имаше проблеми със закона по време на снимките на "Родени убийци" през 2003 г. когато 11-годишната тогава актриса Кирстен Пайк твърдеше, че актьорът я е докосвал неуместно, казаха няколко членове на актьорския състав и екипа на филма пред "The Hollywood Reporter" през 2017 г. Пайк играе дъщеря му, която в една от сцените сяда в скута му. 

Бившата актриса съди актьора за 3 милиона долара през 2018 г., твърдейки, че Сайзмор й е причинил трайни увреждания, включително посттравматичен стрес и пристрастяване към наркотици и алкохол. Сайзмор отрече обвиненията, съдия от Юта отхвърли гражданското дело през 2020 г. със заповед, която не включваше мотивите му.