Лилибет Даяна отпразнува първия си рожден ден с торта, подходяща за кралска особа, съобщи "People".

От "Violet Cakes Bakery" в Лондон споделиха снимка на сладкиша с божури, за които казват, че са любимите цветя на Меган, за големия ден на Лилибет, който тя отбеляза в Уиндзор на 4 юни по време на тържествата за платинения юбилей на прабаба си.

Меган Маркъл и принц Хари доведоха и двете си деца, Лилибет и 3-годишния й брат Арчи, за юбилея в чест на 70-те години откакто кралица Елизабет Втора е на трона. Това беше първото посещение на Лили в Обединеното кралство и първият път, когато се срещна с 96-годишната кралица Елизабет.

Дъщеричката на Хари е кръстена на монарха, тъй като Лилибет е прякорът на кралицата от детството.

В петък в Инстаграм собственичката на "Violet Cakes" Клер Птак издаде някои подробности за специалната торта като написа: "Отвътре е лимонова Амалфи торта с цвят от бъз, която създадох за сватбата на херцога и херцогинята през 2018 г., но този път я покрих с ягодов маслен крем специално за Лилибет". 

В друга публикация Птак поставя последните щрихи върху тортата, а на кадъра е написала: "Беше абсолютно удоволствие да направим тази специална торта миналата седмица за рождения ден на Лилибет. Пожелавам й много щастлива година!"

Хари, Меган и децата им имаха дискретна роля в тържествата, те стояха зад прозорците по време на парада и се появиха официално само на службата в катедралата "Сейнт Пол". 

Снимка: Getty Images

На 4 юни херцогът и херцогинята на Съсекс поканиха близки приятели и семейството да се съберат за "небрежен, интимен пикник в задния двор" в дома им "Frogmore Cottage" в Уиндзор, сподели говорител на двойката след публикуването на снимка от рождения ден на Лилибет. Най-близкия човек на Хари - брат му Уилям обаче отклони поканата и така първите братовчеди на Лилибет не присъстваха на празника.