Поредицата концерти "U2:UV Achtung Baby Live At Sphere" започват на 29 септември и ще се състоят в пет вечери до 8 октомври в сферичната арена на "Венишън ризорт".

Това е специално място с дизайн за забавления, а не за спорт, коментира китаристът на групата - Едж. По думите му екранът в залата е 20 пъти по-голям от този, който групата използваше по време на турнето "Joshua Tree" през 2019 г.

Спортовете имат по-лесна формула, просто трябва да виждате какво се случва, каза Едж. При дизайна на тази арена звукът е бил приоритет.

Залата има 17 500 седящи места и е с капацитет от близо 20 000 души. LED екраните с висока резолюция буквално обгръщат публиката. Залата е окомплектована с хиляди колони, чрез които аудиосистемата осигурява кристален звук до всяко седящо място.

Снимка: БТА

Според китаристът Едж концепцията на залата е изумителна и ще помогне на групата да постигне впечатляващо звучене. Според него концертите буквално ще пренесат публиката в друго пространство и време". "Хората ще имат възможност да чуват перфектно. Това е технология, която досега не е била използвана."

Ирландските рокаджии от Ю Ту се връщат към концертна дейност след четири години пауза. Изпълненията на групата ще бъдат първите без барабаниста Лари Мълън-младши, който се възстановява от операция на гърба. На негово място ще свири Брам ван ден Берг. "Много се вълнувам", каза той. "Нямам търпение да изляза на сцената и да бъда част от нещо толкова мащабно."