На пресконференция във вторник полицията в Хюстън потвърди, че убиецът на Такеoff все още е на свобода, и помоли обществеността да се "активизира" с повече информация, която би им помогнала.

"В момента търсим всякаква информация", заяви сержант Майкъл Арингтън, водещ следовател по случая. "Знаем, че медиите са получили много телефонни обаждания, текстови съобщения, туитове и видеоклипове. Имаме нужда всички вие да ни ги изпратите, за да можем да разрешим този случай".

Той добави: "Искаме да намерим справедливост за това семейство. Те преминават през много неща в момента... Помогнете ни да задържим, да повдигнем обвинения и да арестуваме лицето, отговорно за смъртта на Takeoff." Началникът на полицията Трой Финър добави, че според него заподозреният(ите) е(са) бил(и) гост(и) на частното парти, на което Такеoff е присъствал в 810 Billiards & Bowling Houston в понеделник вечерта.

Embed from Getty Images

"Какво щеше да стане, ако това беше вашият брат? Какво ще стане, ако това е вашият син? Моля, отзовете се", казва той в послание към обществеността.

Началник Финър заяви, че е разговарял с близките на Такеoff, които са го нарекли "мирен" човек. Сержант Арингтън обаче потвърди, че зад фаталната стрелба стоят разногласия. Причина за спора не беше посочена.

В предишни съобщения се посочваше, че кавгата е избухнала след игра на зарове.

Във вторник полицията потвърди, че са използвани поне две огнестрелни оръжия и Такеoff вече е бил обявен за мъртъв, когато полицаите са пристигнали на мястото.

Началник Финър отдели малко време, за да похвали хип-хоп общността, заявявайки, че тя има "лошо име" заради многото рапъри, които са били убити през последните години.

Embed from Getty Images

"Познавам много страхотни хора в нашата хип-хоп общност и ги уважавам", каза той.

"Призовавам всички, всички хип-хоп изпълнители, в Хюстън и в цялата страна. Трябва да се пазим сами. Всички трябва да застанем заедно и да се уверим, че никой не съсипва тази индустрия".

По време на пресконференцията сержант Арингтън също така потвърди, че е имало още две лица, които сами са се придвижили до местни болници в района с "наранявания, които не са животозастрашаващи". Това са 23-годишен мъж и 24-годишна жена.

"И двамата ще бъдат добре", добави той.

Кметът на Хюстън Силвестър Търнър също отдели малко време за изказване и успокои обществеността: "Ще разрешим този случай. Ще намерим стрелеца или стрелците".