Докато коронавирусът се разпространява на все повече места по света, британските медии писаха, че частното училище "Thomas's Battersea", в което учат наследниците на херцозите на Кеймбридж - принц Джордж (6 г.) и принцеса Шарлот (4 г.), в момента е изправено пред заплаха от болестта.

Вижте снимки на Джордж и Шарлoт >>

Говорителят на учебното заведение каза пред в. "Independent", че няколко от учениците са изпратени по домовете си под карантина и увери изданието, че училището приема потенциалния риск много сериозно. Уроците на четири деца са били спрени, след като са се върнали от Италия в Обединеното кралство.

Вестник "Daily Mail" пише, че заради съмненията в коронавирусната инфекция, като предпазна мярка, кралският двор е спрял посещението на правнуците на кралица Елизабет II.

"В момента имаме малък брой ученици, които са тествани за болестта. По съветите на правителството, те ще останат по домовете си до получаване на резултатите", заяви говорителят пред в. "Independent".

Според BBC във Великобритания има 15 случая на коронавирус, а "New York Times" предава, че 48 държави по света вече са съобщили за случаи на зараза.

Принц Джордж посещава "Thomas's Battersea" от 2017 г., а сестра му - от миналата година.