Актьорът Уилям Дефо ще получи докторска степен от университета на Уисконсин-Милуоки следващия месец, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Уилям Дефо посещава учебното заведение през 1973 и 1974 г., преди да напусне, за да стане част от "Тиътър Екс" - независима експериментална театрална компания.

От университет съобщават, че Дефо ще получи докторска степен по изкуства на 22 май. Очаква се актьорът да говори на двете церемонии по дипломирането, които ще се състоят в същия ден. В направеното от актьора изявление се посочва, че годините му в университета са били "позитивно изживяване" и са допринесли за формирането му.

"Бях млад и неук, но нетърпелив да се упражнявам и да играя", споделя 66-годишният Дефо.

Актьорът се е снимал в над 100 филма. Уилям Дефо е номиниран за "Оскар" четири пъти - за ролите си във "Взвод", "Сянката на вампира", "Проектът Флорида" и "Ван Гог: Пред портите на вечността".

"Много сме щастливи от завръщането на Уилям Дефо в родния му университет. Той с право може да бъде наречен един от най-опитните и надарени актьори на нашето време", каза ректорът Марк Мон, цитиран от сайта на учебното заведение. По думите му актьорът е отличен пример за студентите завършилите за това как страстта, решителността и упоритата работа водят до успех.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos