Мила Йовович, родената в Киев актриса и супермодел каза, че "разкъсана на две" от ескалиращия конфликт в родния й град.

Изявлението й, споделено на страницата й в Инстаграм, е в отговор на инвазията в Украйна, разпоредена от руския президент Владимир Путин и започнала в ранните часове на четвъртък, 24 февруари, принуждавайки хората да бягат от големите градове и дори от страната, пише "Daily Mirror".

Мила каза: "Аз съм с разбито сърце и съм онемяла, опитвайки се асимилирам какво се случва в моето родно място в Украйна". 

Тя се появява на бял свят в семейството на сръбския лекар Богдан Йовович и руската актриса Галина Логинова на 17 декември 1975 година. Те се местят в Лондон, а през 1981 и в Сакраменто, Калифорния, откъдето пък се прехвърлят в Лос Анжелис.

"Моята държава и моят народ са бомбардирани. Приятелите ми и роднини, се крият. Моята кръв и моите корени идват и от Русия, и от Украйна. Разкъсвам се на две, докато гледам как се разгръща ужаса, унищожаването на страната, разселването на семействата, целият им живот сякаш лежи на овъглените останки около тях".

Тя сподели и за "травмата и терора", които нейни близки по бащина линия, са преживели по време на войната в бивша Югославия. Мила се присъединява към списък от знаменитости, които се обявиха против нашествието, като Мадона, Кайли Дженър, Пинк, и много други. Мила има три дъщери от съпруга си Пол Уилям Скот Андерсън.