Упи Голдбърг беше отстранена от американското ток шоу, на което беше ководеща по "ABC" заради това, че каза, че Холокоста включва "две групи бели хора". От "ABC News" заявиха, че Голдбърг ще бъде извън ефир за две седмици след нейните "грешни и обидни коментари".

Актрисата и тв знаменитост каза в "The View" на ABC, че нацисткият геноцид над евреите "не е свързан с раса". Тя се извини по-късно, но опитите да се обясни причинили допълнителна обида, смятат шефовете й.

В обръщение към персонала във вторник вечерта президентът на "ABC News" Ким Годуин написала: "Отстранявам незабавно Упи Голдбърг за две седмици заради коментарите й. Помолих да отдели време, за да помисли и да се научи за въздействието на нейните думи. Ние от "ABC News" сме солидарни с нашите еврейски колеги, приятели, семейства и общности. Тези решения никога не са лесни, но необходими", добави тя в писмото си, съобщава "Hollywood Reporter".

Годуин казва още, че само преди седмица е отбелязала, че в "ABC News" държат на ценности като любезност, приобщаване, уважение и прозрачност, а коментарите на Упи не съответстват на тях.

"Вчера в шоуто сбърках. Холокостът наистина е свързан с раса, защото Хитлер и нацистите смятаха евреите за по-нисша раса. Съжалявам за първоначалното си изказване. Аз също подкрепям еврейския народ", заяви Упи.

66-годишната носителка на "Оскар" актриса, която е в "The View" от 2007 г., за първи път направи противоречиви коментари в шоуто в понеделник, докато обсъждаше забрана на училищния съвет в Тенеси на графичен роман за Холокоста на основание, че показва голота, ругатни и самоубийства.