България ще се сбогува с Димо Стоянов, когото всички знаят като Димо от P.I.F., в сряда в църквата "Свети Седмочисленици" в София. Това стана ясно от пост в официалната страница на групата във Facebook.

Часът е 11:30, а близките на Димо молят всички да спазват противоепидемичните мерки и в църквата.

В понеделник бе съобщена тъжната новина за смъртта на музиканта, а социалните мрежи бяха основното място, където негови приятели, близки и фенове изказваха мъката си от загубата на 45-годишния вокалист и създател на група P.I.F.

Димо почина в столична болница, след като бе приет заради заразяване с Covid-19. В продължение на дни неговите близки търсеха донор на кръвна плазма и макар че такъв бе намерен и състоянието на певеца бе обявено за стабилно преди повече от седмица, вчера Димо изгуби битката с болестта.

В официалната страница на групата във Facebook бе публикувано следният пост:

"Приятели, с огромна болка споделяме, че изгубихме Димо. Той вече има "Цялото небе" и отнесе със себе си част от нас. Благодарим на всички, готови да помогнат в тази битка, която за Димо се оказа последна. В такива моменти думите не стигат. Имаме нужда от време, за да определим посоката си. Когато сме готови, ще споделим каква е тя. Пазете се!"