Никълъс Кейдж си спомня за едно доста неприятно преживяване на снимачната площадка.

Докато 59-годишният Кейдж и колегата му от "Ренфийлд" Никълъс Хоулт разговаряха пред "Yahoo! Entertainment" за новата си вампирска комедия на ужасите, актьорът си спомни, че е ял живи хлебарки, докато е снимал сцена за култовия филм "Целувката на вампира" от 1988 г.

"О, да, ядох два пъти", разказва Кейдж, който допълва, че е бил "prank"-нат от режисьора с тях.

А дали неговият колега Никълъс Хоулт е пробвал истински хлебарки?

"Хлебарките, които ми се наложи да ям в този филм, бяха карамелени", пояснява той.

Героят на Хоулт - Ренфийлд - яде буболечки, за да придобие свръхчовешки сили, предоставени му от Дракула (Кейдж). 59-годишният актьор е категоричен, че повече няма да направи подобно нещо, а Хоулт добавя, че не само хлебарки е имало. Щурци също са присъствали и "всъщност са били доста вкусни" заради различните аромати, добавени, за да се усвоят по-лесно.

Снимка: Getty Images

Въпреки очевидните страхове, свързани с яденето на буболечки, Кейдж отбелязва, че диета, ориентирана към тях, "би могла да реши проблема с глада по света".

"Ако успеете да се отървете от фобията си да ядете насекоми, бихте могли да решите проблема с глада по света", казва той пред "Yahoo! Entertainment". "Високо съдържание на протеини, без мазнини, отлични хранителни вещества, изобилие - те са навсякъде. Защо не?"

Филмът "Целувката на вампира" проследява Кейдж в ролята на литературен агент, който се влюбва във вампира Дженифър Билс. В една от сцените героят му е показан как говори сам със себе си и накрая изяжда хлебарка, която намира в кухнята си.

Актьорът казва в коментар към филма на DVD, че е направил два дубъла на сцената - и е изял два бръмбара - по желание на режисьора, въпреки че в крайна сметка режисьорът използва първия опит на Кейдж в окончателния вариант на филма, според Film School Rejects.

Освен Хоулт и Кейдж като главните герои в "Ренфийлд", във филма участват още Бен Шварц, Адриан Мартинес и Awkwafina. Филмът проследява Ренфийлд, който се опитва да избяга от своята връзка на зависимост от Дракула.