Кейт, съпругата на британския принц Уилям, започна вчера 24-часова обиколка във Великобритания за популяризиране на национално проучване за най-добрите начини за отглеждане на деца.

Херцогинята на Кеймбридж даде началото на инициативата "Пет големи въпроса за децата на възраст под пет години" в Бирмингам, Централна Англия. В програмата ѝ днес са включени срещи в Кардиф, в Лондон и в Съри, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

Вижте снимки >>

За първата среща с малчуганите в научния музей в Бирмингам Кейт бе облякла дълъг черен панталон и риза в няколко нюанса на зеленото с ефектен принт и панделка на врата. Както обикновено при срещите си с деца, херцогинята бе изключително мила и усмихната.

Целта на проекта, от който е част Кейт Мидълтън, е британци от цялата страна да дадат мнението си за развитието на децата в най-ранна възраст. Проучването съдържа пет въпроса като "Какво според Вас е най-важно за децата, живеещи сега във Великобритания, за да бъдат щастливи като възрастни?". Резултатите ще са жизненоважен източник на информация и ще помогнат за постигане на трайна положителна промяна, се посочва в съобщение на двореца Кенсингтън.

Членовете на кралското семейство продължават да изпълняват официалните си ангажименти на фона на кризата, разразила се в монархията с решението на принц Хари и съпругата му Меган да се оттеглят и да заживеят финансово независими. Принц Хари вчера пристигна в Канада при съпругата си Меган и сина им Арчи.