Бен Афлек посочи алкохолизма като причина да откаже ролята на Батман и да се разведе със съпругата си, съобщи "New York Times".

В интервю за изданието актьорът признава, че алкохолната зависимост, с която се бори от 20 години, е разрушила брака и кариерата му.

Вижте снимки >>

Афлек, който е на 47 г., казва, че в живота си съжалява най-много за раздялата със съпругата си Дженифър Гарнър. Той признава, че заради поведението си често изпитвал срам, който го съсипвал още повече. След разпадането на брака им, през 2015-2016 г. Афлек започнал да пие още повече. Проблемите с алкохола са му повлияли да откаже и ролята на Батман, добавя актьорът.

Афлек признава, че изпитва силно чувство на вина към трите си деца - Вайълет, на 14 г., Серафина, 11 г. и Самюъл, 7 г. Той не би искал да гледат в интернет видеозаписи, на които той е запечатан пиян. През октомври миналата година онлайн бе разпространено видео, на което Афлек е в силно алкохолно опиянение, предава БТА. Той многократно се е лекувал в рехабилитационни клиники.

Във филма „Извън играта“ Афлек влиза в ролята на Джак Кънингам, бивша баскетболна звезда, но станал наркозависим, който иска да се докаже като училищен треньор.