Преди дни Ваня Джаферович сподели в официалната си Фейсбук страница снимка, която пази много сантиментален спомен за него. Кадърът е заснет преди повече от 25 години и изобразява тогава младият Джаферович и сестра му. Зад тях се вижда разрушеният по онова време мост, свързващ родния град на бившия футболист Босански Брод с делящия го от река Сава - Славонски Борд, днес част от република Хърватия.

Мостът бива разрушен от сърбите през Югославските войни, които превземат родното селище на спортиста. Няколко месеца след това приятел на бащата му решава да направи фотоса, като ги приканва с думите "Един ден ще я гледате, най-вероятно забравили случилото се и ще си спомните за вашия дом, родина и съдба".

В публикацията си победителят от "Сървайвър: Камбджа" пише, че времето дори и за миг не е успяло да заличи преживяното по онова време. Съвсем ясно и до днес усеща изпитания гняв и детската обърканост от тежките и безмилостни действия.

"Всеки ден, всяка нощ, на мен ми се връщат спомени от този период. Този гняв не спира да ме ръчка и до ден днешен. Не искам да е така, но не мога да го контролирам, по-силно е от мен", споделя Джаферович.

В поста си той определя срутеният мост като метафора за съсипаните животи и всички жертви, оставили душите си завинаги на онова място.

"Понякога, в сънищата ми, чувам и виждам русокосо, синеоко момче как ме вика и плаче. Върви си по моста, който е безкраен, търсейки другата страна.
Искам да му помогна, но все още не знам как.
Искам да спре да плаче, искам да се усмихне, искам да е щастлив.... искам...", пише риалити звездата.

Снимка: Facebook