Хората постоянно повтарят, че човек е на толкова години, на колкото се чувства и че възрастта е само число, но понякога всеки от нас се нуждае от доказателство за достоверността на тези две твърдения, защото с времето притеснението от постепенната промяна, която търпи образът в огледалото, единствено нараства. Като всичко останало, никой не оценява младостта, докато я притежава, може би защото, макар и да знае истината, вътрешно подлага под съмнение факта, че за него тя няма да продължи вечно. А когато най-после започне да я тачи, осъзнава, че от нея са останали само спомени.

Има обаче хора, които действително показват, че не е необходимо да бъдеш в 20-те или 30-те, за да изглеждаш добре и да умееш да изпитваш наслада на живота. Те притежават онази невероятна комбинация от богат житейски опит и запазена външност, посредством която са готови да покорят света. А някои от тях правят именно това...

Вижте снимки >>

Като световноизвестната дизайнерка на булчински рокли Вера Уанг, която след месец ще навърши 71 г., но никой не може да ѝ даде повече от 40. Дълго време нейните почитатели се опитват да разберат каква е тайната на нейната визия, като част от тях дори се шегуват, че тя или е открила извора на живота, или пие кръв, за да запази завидната си форма.

Наскоро Вера, чиито рокли в сватбения си ден са носили редица знаменитости (от Виктория Бекъм през Марая Кери до Дженифър Гарнър) качи в личния си Инстаграм профил поредица от снимки, разкриващи стегнатото ѝ тяло, а на тях се вижда, че тя може да се похвали и с добре оформени мускули на корема. Кадрите предизвикаха истинско възхищение в последователите ѝ, който не се сдържаха и я попитаха дали наистина е родена през 1949 г., а последвалият отговор беше положителен.

Всъщност, като тийнейджър Уанг е тренирала фигурно пързаляне, което определено е помогнало за стройната ѝ фигура, но отдавна не практикува този спорт. За сметка на това обича голфа, макар да признава, че не е особено добра в него, но пък казва, че той ѝ носи истинско удоволствие.

От два месеца насам е затворена в къщата си в Маями, но това не представлява пречка за усърдната ѝ работа върху нови тоалети. Освен това отскоро е започнала да посещава фитнес залата, с която разполага в дома си, а причината за желанието ѝ да се упражнява идва главно от нейното семейство, даващо ѝ мотивация и сила за поредната тренировка. Не крие обаче, че се възползва от приятните дни като с часове кара колело навън под открито небе, което е чудесно кардио.

Кожата си поддържа лесно - просто не се излага продължително на слънце и използва слънцезащитни кремове. Дизайнерката категорично заявява, че не лежи по пясъчните брегове на припек, събирайки тен, и предпочита да облича дрехи с дълъг ръкав.

На онези, които я попитаха какво прави за релефния си корем, тя отговори шеговито:

"Работа, сън и коктейли с водка", написа Вера.