Без съмнение добре знаете кой е той, понеже досега неведнъж сте го виждали на малкия екран, облечен в елегантен смокинг, изкушаващ дамите с червена роза в ръка и чаровна усмивка на лице. Предстои обаче да чувате името му все по-често, защото Виктор Стоянов е мъжът, който смело ще се впусне в търсенето на любовта в най-романтичното предаване у нас, а именно "Ергенът". В шоуто, чието излъчване започва на 19 февруари по bTV, в своеобразна битка за популярния фитнес инструктор и модел ще влязат общо двайсет и две красавици, всяка от които ще се опита да спечели сърцето му.

Целият живот на 31-годишния бивш национален състезател и треньор по гребане е свързан със спорта. Завършва спортно училище и продължава образованието си в НСА, а едва на 16 г. става част от националния отбор по академично гребане. Има множество титли, бил е многократен републикански шампион. След контузия остава за известно време на гребната база, но като треньор на деца и успоредно с това фитнесът се превръща в негова страст. Към настоящия момент работи като управител на фитнес зала, а към многобройните му ангажименти се прибавят и изяви като модел, участия в рекламни и музикални клипове.

Вижте снимки на Виктор >>

С Виктор се срещаме, за да разберем повече за неговото вълнуващо приключение, наречено "Ергенът", което съвсем скоро ще имаме възможност да проследим със собствените си очи от самото му начало. Пред Life.dir.bg той разкри повече за участието си в шоуто, оказало се далеч по-трудно начинание, отколкото е очаквал. Защо това е така можете да разберете лично от него.

Какво могат да очакват зрителите от риалитито "Ергенът", което ще стартира на 19 февруари по bTV?

Това е съвсем нов и напълно различен формат от всички, излъчвани до момента по малкия екран у нас, а освен това е доста интересен. Поне за мен бе интригуващо да участвам в него. След като продуцентите ми се обадиха, казвайки ми, че аз съм техният избор, не бях много сигурен в какво точно се забърквам. Всъщност до последно не знаех какво ми предстои. Не се изкуших да гледам и чуждестранните варианти на шоуто, за да не си направя погрешни изводи.

Снимка: bTV

Добре, не ти ли бе поне малко любопитно да разбереш какво те очаква?

Разбира се, че имаше доза любопитство, но издържах на изкушението, за да може всичко да се случи естествено, защото това е важно за шоуто. Отидох на снимките, имайки бегла представа за предаването, без да съм наясно с всички подробности около него. Представях си всичко по съвсем различен начин от този, който се оказа. Вероятно за всеки мъж изглежда като сбъдната мечта да бъде в компанията на двайсет и две красиви жени, с които да се отдаде на различни преживявания, но уви, не е съвсем така.

В какъв смисъл?

На теория всичко звучи прекрасно, но на практика си изправен пред трудни моменти, в които от теб се изисква да вземеш тежки решения.

Как изобщо се реши да търсиш любовта пред обектива на камерата?

В интерес на истината... първата стъпка не я направих аз.

Как така? Винаги съм мислел, че за подобни проекти се организират големи кастинги, в които множеството явили се кандидати се отсяват, докато изберат най-подходящия.

Случи се така, че един ден от продуцентската къща просто се свързаха с мен с предложение за разговор. Не след дълго ми се обадиха, канейки ме на среща очи в очи. Съгласих се, защото цялата потайност провокира интереса ми. Така се озовах на кръгла маса в стая с четирима души. Чак тогава ми обясниха за какво точно става въпрос. Когато приключиха с разяснението на концепцията на шоуто, поискаха да разберат как ми се струва идеята да участвам в нещо подобно. Отвърнах, че определено я намирам за доста привлекателна, при положение, че не бях обвързан.

Снимка: bTV

Имаше ли нещо, което все пак те притесняваше?

Да, фактът, че снимките ще се проведат в Турция, заради който първоначално отклоних отправеното ми предложение.

Защо те разколеба локацията?

Понеже тук имам работа, на която не само държа, но и обичам. Разбирайки, че ще се наложи да отсъствам от нея в продължение на два месеца, осъзнах, че мога да загубя всичко, което съм градил в професионален план. Поради тази причина предпочетох да не рискувам. След около три седмици обаче, когато вече си мислех, че всичко е зад гърба ми, отново се свързаха с мен с молбата да отговоря на още няколко въпроса. Тогава, макар да бях сигурен, че няма да поема ангажимента, сметнах за редно поне да доведа нещата до край. Дадох съвсем честни отговори, понеже не исках да се правя на някой, който не съм. Десет дни по-късно ми позвъниха и се видяхме отново. На срещата ме поканиха официално да стана "техният ерген".

Каква беше реакцията ти тогава, при положение, че вече бе отказал?

Бях толкова объркан, че стоях като вцепенен, лишен от всякаква емоция. Просто не знаех как е редно да реагирам... (смее се). Казах, че съм поласкан, но въпреки това решението ми остава непроменено. Само че от дума на дума продуцентът успя някак да ме накара да се замисля върху това каква възможност съм на път да изпусна. В онзи миг обаче си казах, че възползвам ли се от предоставения ми шанс, то не е изключено да се случи нещо интересно, нещо различно. Да, бях наясно, че става въпрос за риалити и осъзнавах, че е напълно възможно хората в него да се държат неестествено пред камерите, следователно и пред мен, опитвайки се да ме заблудят, за да се покажат по един по-добър начин, но не можех да бъда на сто процента сигурен. Припомняйки си, че понякога откриваме най-ценните неща на най-неочакваните места, накрая се съгласих. После говорих с работодателите си, които за щастие ме подкрепиха, и така нещата се случиха.

Спомена, че си се притеснявал от вероятността да се сблъскаш с фалш от страна на участничките, желаещи да спечелят сърцето ти. Сбъдна ли се този твой страх, или напротив?

Признавам, че до средата на шоуто изпитвах затруднение да повярвам на дамите. Не можех да преценя дали са искрени с мен, или не... Това правеше изборите ми още по-трудни. Сега обаче, след като всичко приключи и имам достатъчно време, за да си припомня разговорите ни, разсъждавайки върху тях, смятам, че повечето бяха откровени. В това обаче ще се убедя напълно, когато изгледам епизодите, заедно с останалите зрители, защото по време на снимките бях в неведение за разговорите на жените и какво точно споделят помежду си. Тепърва предстои да разбера дали съм направил правилна преценка за тях, дали съм се държал достатъчно добре с всички, както ми се е искало, или несъзнателно съм наранил някого, за което ще трябва да се извиня после.

А ти самият беше ли напълно истински с тях?

Стараех се, но и аз съм човек. Когато се съгласих да участвам, изрично подчертах, че не желая да играя роля, понеже хората ще градят впечатления за мен по представянето ми. Все пак аз влязох в шоуто не само с лицето, но и името си. Поради тази причина не исках някой да ме напътства, казвайки ми какво да правя. Само че под натиска на притеснението, в началото може и да не съм бил изцяло себе си. Със сигурност мога да кажа, че първата ми среща с момичетата премина в една тиха паника (смее се). Тогава изпитвах такъв адреналин, че когато отидох при тях, не можех да ги фокусирам, виждах ги по-скоро като цветна палитра. Спомням си, че не бях способен дори да различа лицата им, а какво остана да помня имената им, които бях чул веднъж преди това. Не мога да си спомня какво точно сме си говорили, но се надявам че след първите няколко епизода няма да ме бъде срам да излизам навън (смее се).

Снимка: bTV

Аз пък съм на мнение, че в момента много мъже ти завиждат, копнеейки да бъдат на твое място. В същото време обаче разбирам, че наистина не ти е било толкова лесно, колкото изглежда отстрани.

Да кажем, че в началото си мислех, че отивам на екзотична почивка с красиви жени, но после установих, че ще бъде по-скоро сложна работа, отколкото забавление. Снимахме шест дни в седмицата, средно по дванайсет часа. Това обаче не беше най-трудната част... Емоционалният товар, който изпитвах по време на всяка от церемониите на розата, съзнавайки, че трябва да направя избор, с който да изпратя у дома едно от момичетата, просто защото не съм сигурен, че искам нея, е много тежък.

Как реагираха твоите най-близки хора, когато им каза, че ще участваш в това приключение?

Категорично заявиха, че съм луд. Познавайки ме и знаейки, че никога не съм изпитвал затруднение в комуникацията с жените, повечето ме попитаха защо се впускам в нещо подобно. Обясних им, че според мен това ще бъде вълнуващ експеримент, едно незабравимо преживяване, в което ще придобия различен опит. Още повече, че ще се срещна с жени, дошли специално заради мен, с които ще прекараме време в пълна изолация.

В тази връзка знаеш ли дали участничките са видели твоя снимка предварително?

О, понеже не вярвах която и да било от тях да изпитва затруднение в намирането на партньор извън предаването, разпитах всички за мотивите им да кандидатстват в него. Имаше много и различни мотиви, но някои от момичетата признаха, че са го направили, след като са видели рекламата с мен, което бе много мило. Надявам се да съм оправдал очакванията им или най-малко да не съм ги разочаровал.

Вярно е, че излъчването на "Ергенът" тепърва предстои, но рекламната кампания за него вече тече с пълна сила и с всеки изминал ден лицето ти става все по-популярно. Чувстваш ли отсега някаква промяна в живота си?

Определено усещам по-голям прилив на интерес към себе си. Случва се хората по улицата да ме разпознават, спирайки ме с молба да се снимаме, по незнайна за мен причина, тъй като все още дори не знаят какъв човек съм. Но това е само едната страна на монетата, понеже, доколкото знам от приятелите ми, в интернет има и доста злобни коментари по мой адрес. Разбирам, че понякога се стига дотам познатите ми да навлизат в някаква виртуална война, опитвайки се да ме защитят, което считам за нелепо. Да, признателен съм, че го правят, но според мен подобни спорове са излишни, особено когато се водят с хора, които никога не са ме срещали. Аз лично не обръщам внимание на негативизма, защото знам, че винаги ще се намери някой, който да не те хареса, независимо от старанието ти да бъдеш добър към всички. Ето защо смятам, че по-важното е да цениш тези, които ти отвръщат със същото.

Виктор с водещият на "Ергенът" - Наум Шопов

Снимка: bTV

Не напразно казват, че славата идва с цена...

Очевидно.

В тази връзка, откакто бе обявен за най-желания свободен мъж у нас, случвало ли ти се е да прочетеш някоя измислица за себе си в пресата?

О, да, няколко.

Коя беше най-голямата сред тях?

Най-абсурдно за мен бе твърдението, че с последната ми приятелка сме инсценирали раздялата си, за да мога да вляза в шоуто. Твърдеше се, че дори сме започнали да се виждаме тайно, за да поддържам имиджа на ерген, който ми е бил необходим, за да стана известен.

Струва ми се, че при 12-часови снимки, шест дни в седмицата, при това в чужда страна, трудно би намерил време за тайни срещи.

Да, така е. Освен това, хората, които ме следват в социалните мрежи, със сигурност са забелязали, че преживях раздялата ни тежко. За добро или лошо, по принцип съм открит човек. Мнозина ми казват, че това е грешка, но аз съм такъв. Затова ми беше обидно, че едва ли не ме изкарват измамник, който лъже хората. Предполагам обаче, че ще се наложи да свикна с подобни неща.

Доколкото знам, връзката, която току-що спомена, е била най-дългата в живота ти.

Точно така, продължи почти осем години.

При положение, че сте били толкова време заедно, защо решихте да сложите край на отношенията си?

Истината е, че много пъти сме се разделяли за по няколко месеца, преди да вземем решението да го сторим веднъж завинаги. Причината бе, че и двамата сме тежки характери и трудно възприемаме чуждото мнение, дори и да се опитваме. И аз, и тя сме от онзи тип личности, които трябва сами да се убедят в дадено нещо, за да се съгласят с него. Вероятно затова не бе никак лесно да стигнем до консенсус дори по съвсем обикновени и елементарни въпроси. Но всъщност фундаменталните ни различия, от мироглед до мечти, накара всеки от нас да поеме по собствен път, защото в даден момент страстта, която ни събираше, се оказа недостатъчна. Честно казано, аз бях този, когото зарязаха... и го изстрадах. Но, както казват хората, всяко зло за добро.

Снимка: bTV

Въпреки горчивия ти опит, продължаваш ли да вярваш в любовта?

Да, за мен това е най-прекрасното чувство на света. Досега не съм изпитвал друго, което да ме кара да бъда по-силен, щастлив и развълнуван.

Смяташ ли, че тя може да се породи от пръв поглед?

Определено, защото точно именно така започна последната ми връзка, която в много отношения ми отвори очите, давайки ми редица уроци. Благодарение на нея разбрах, че има неща, които трябва да променя в себе си. Признавам, че допреди да я срещна, мислех, че подобна любов е просто мит, вероятно защото съм човек на логиката и не бях в състояние да си обясня как е възможно да се влюбиш в някого, с когото току-що си се запознал, без дори да си го опознал. Все пак, за да изпиташ желанието да бъдеш с даден човек, то най-малко трябва да откриеш онова нещо, което ви свързва, а по принцип то се установява с времето. Само че още в мига, в който погледа ми се спря на бившата ми половинка, тази ми представа се разби мигновено.

Предвид факта, че все още си прекалено млад - едва на 31 години, мисля, че предстои и други твои разбирания да бъдат преобърнати.

Надявам се, иначе какъв би бил смисълът на живота? Ако на човек не му се случват вълнуващи неща, които да пренареждат личните му приоритети, тогава защо живее? Все пак, ако всичко, което трябва да изпиташ, те споходи до трийсетата ти годишнина, то останалото ти време се обезсмисля.

Спомням си, че в свое скорошно интервю беше казал, че след старта на рекламната кампания на предаването, която е доста мащабна, си започнал да получаваш много неприлични предложения. Кое бе онова, което те изненада?

Винаги съм получавал подобни предложения, но доста по-рядко, ето защо онова, което по-скоро ме учуди, бе, че те рязко се засилиха. Мисля, че това е доста... смело от страна на хората. И тук не визирам само снимките, които ми изпращат, разкривайки се по този начин пред мен, тях нека ги оставим настрана, питам се обаче как може да ме канят в дома си, при положение, че за тях аз съм непознат... Ами, ако съм психопат? За мен подобно разкрепостено поведение е абсурдно, но съдейки по същия неудобен опит, който имат мои познати, явно е нормално за ерата, в която живеем. Според мен обаче никой не си дава сметка какви могат да бъдат последствията от нещо подобно.

Снимка: bTV

Вероятно повечето хора добиват смелост, когато ситуацията се развива във виртуалното пространство, вместо очи в очи.

Да, очевидно са на мнение, че каквото и да се случи, всичко ще остане в социалната мрежа и те ще останат незасегнати, но това не е така. Добре ще бъде да го разберат.

След като започваш годината ударно с цяло предаване, в което ще бъдеш главния герой, какво си пожелаваш да ти се случи до края на 2022-ра?

Искам да изпитам удовлетворение от живота... Може да прозвучи несериозно, но все още не съм сигурен какво искам да правя в бъдеще. Това, с което в момента се занимавам, го върша, може би защото ми се отдава, но се надявам до края на годината да се почувствам истински щастлив с нещата, които правя и ми се случват.