Ако у нас изобщо има човек, който със сигурност не се нуждае от каквото и да било представяне заради своята безмерна популярност, то това абсолютно категорично е Виктор Стоянов, познат още като първия български "ерген". В момента той сред най-разпознаваемите родни лица, които хората, забелязали ги съвсем случайно по улицата, или спират, обзети от вълнение, за да разменят набързо няколко думи с тях, докосвайки се до славата им, или възползвайки се по някакъв начин от нея, настървено снимат отдалеч, надявайки се да не бият много на очи, за да блеснат по-късно в социалните мрежи с папарашките си кадри. Да, без значение дали на някого му харесва или не, никой не може да отрече, че бившият професионален спортист, превърнал се в живото олицетворение от плът и кръв на женските копнежи, е една от най-актуалните личности по нашите географски ширини, привлекли вниманието и интереса на широката публика.

Неговата романтична приказка, проследяваща търсенето на истинската любов сред двайсет и две жени, коренно различни една от друга, дълго бе най-коментираната тема в страната ни, която в продължение на три месеца приковаваше малки и големи пред телевизионния екран през две поредни вечери в седмицата. А когато тя най-сетне приключи, дебатите покрай нея станаха още по-разгорещени, тъй като веднага след щастливия ѝ край последва неочакван обрат, а именно - раздялата на главния ѝ герой и неговата избраница. Въпреки че тогава рускинята Виктория Капитонова получи последната роза от Виктор Стоянов, считана за символ на неговите чувства, или поне намерението му за пораждането на такива, оказа се, че тя е увехнала бързо, след като двамата са прекрачили границите на вълшебния свят, в който се запознаха, връщайки се към реалния.

Вижте снимки на Виктор >>

Раздялата им предизвика небивал отзвук сред почитателите на предаването, които още в неговото начало предполагаха, че силните чувства на героите, достигнали до финала му, не само ще възтържествуват, но и ще пребъдат. Уви... Не така се случи. За да разберем защо отношенията им достигнаха толкова скоро до своя крах, днес разговаряме със самия "ерген", който освен че хвърли светлина по този въпрос, успя да ни изненада, разкривайки ексклузивно пред Life.dir.bg истината за новата глава в неговия живот, започнала след участието му в хитовото риалити шоу.

Открил ли е вече жена, която да застане до него, и в случай че отговорът е положителен, то коя е тя - дали е Александра, в чиято компания бе забелязан на няколко пъти, или е някоя друга, все още непозната за светлините на прожекторите, можете да разберете от самия него. Виктор Стоянов специално за Life.dir.bg - както винаги откровен, честен, съобразителен и учтив, какъвто трябва да бъде един истински джентълмен.

Снимка: bTV

Здравей, Виктор! При първата ни среща, състояла се преди старта на предаването "Ергенът", сподели, че изпитваш известна доза колебание дали си успял да се представиш подобаващо в него.

Да, така беше.

Сега, след като имаше възможността да си припомниш цялата история, проследявайки я от начало до край на малкия екран, изпитваш ли удовлетворение от участието си?

Откровено казано, изпитвам благодарност и признателност за обичта на хората, които срещам на улицата всеки ден. Голяма част от тях ми казват, че съм дал добър пример, изразявайки надеждата си той да послужи на младите хора. Това прави мен щастлив, а майка ми - горда. Гледайки обаче предаването, аз самият открих много грешки, които съм допуснал в неговите рамки. Сега съм на мнение, че имаше редица ситуации, в които можех да постъпя далеч по-разумно.

Кои бяха тези думи или действия от твоя страна, които би искал да промениш?

Много са... Смятам, че не обърнах достатъчно внимание на част от момичетата, а друга част от тях разочаровах с решенията си. Разбира се, няма как да пропусна и случилото се между Виктория и Александра. Ако всичко е така, както бе излъчено, то тогава считам, че съм направил грешен избор.

Като зрител, през последните месеци определено си добил представа за всички ситуации, които са ти убягнали на снимачната площадка, тъй като през повечето време там бяхте разделени с претендентките за твоето сърце. Следейки впоследствие епизодите, успя ли някоя от тях да те изненада, променяйки мнението ти за нея?

Не бих казал. Мисля, че преценката ми поне за осемдесет процента от тях, базирана на онова, което съм усетил за трите месеца в компанията им, е съвсем точна. Естествено, зрителите няма как да видят и доловят онова, което аз успях тогава, просто защото времетраенето на епизодите не го позволява. Няма как за час и половина да се покаже абсолютно всичко в един ден, а само онова, което би било най-интересно за зрителя. Само че понякога малките неща са по-значими от големите, все пак не напразно казват, че дяволът се крие в детайлите... А именно те ми помогнаха да изградя мнението си за всяка една от дамите.

Според теб дали хората, следящи тази романтична телевизионна приказка, добиха грешна представа за някоя от героините в него?

Вероятно. Аз мога да дам пример с Люси, която за мен е една красива и страхотна жена с добро сърце и чувство за хумор. Мисля обаче, че тези нейни качества по-скоро останаха скрити и не успяха да се откроят, не и по начина, по който аз ги забелязах и почувствах, опознавайки я.

Интересно ми е, ако сега имаше възможността да върнеш времето назад, заставайки очи в очи с онзи Виктор, мигове преди да се впусне в това приключение, какво би го посъветвал?

Да бъде още по-добър слушател, защото това, което преживях във формата, отново ми показа, затвърждавайки вече изградената ми преценка, че не влагам достатъчно старание като такъв. Да, изслушвам всеки, но като че ли не чувам правилно, не вниквам в онова, което ми се казва. Естествено, това може да се дължи на редица причини, като напрежение, умора и его, но в крайна сметка те не бива и не трябва да ми служат като оправдания. Необходимо е да променя нещата, учейки се да извличам най-ценното и важно от всеки разговор.

Снимка: bTV

В свое скорошно интервю Виктория Капитонова, която в крайна сметка надви останалите 21 момичета, получавайки последната роза от теб, разкри, че след края на формата доста бързо сте се разделили, без да си дадете шанс един на друг, за да видите какво би могло да се случи помежду ви. Защо не се опитахте да развиете връзката си, при положение че на финала ѝ каза, че искаш да я опознаеш в истинския живот?

Знаеш ли, понякога очакванията просто се разминават с реалността Ако трябва да бъда честен, двамата с нея бързо стигнахме точно до този извод. Каквото и да сме си мислили или предполагали, попаднали в плен на спонтанните емоциите, дошли с приятните преживявания, то се оказа ... илюзия, която изчезна, след като се върнахме към обичайното си русло. Може и да я харесвах, защото бе интересна, забавна и интелигентна, но имаше много неща, за които нямаше как да си затворя очите току-така, защото те коренно се различаваха от представата ми за това каква трябва да бъде жената до мен.

Чудя се, докато стоеше пред нея, изричайки онези прекрасни слова в последните мигове на шоуто, имаше ли момент, в които почувства, че искаш да ѝ дадеш инкрустирания с диаманти пръстен, стоящ в джоба ти, но впоследствие се разубеди?

За мен това е крачка, която всеки мъж трябва да направи веднъж в живота си. Взимайки подобно решение, необходимо е той да е напълно сигурен, че е толкова влюбен в жената срещу себе си, че да не може да си представи дните без нея. В този случай пръстенът и обещанието, което се дава с него, идват от само себе си. Очевидно аз не съм изпитвал толкова силни чувства към нея. Да, със сигурност щеше да бъде интересна и красива история, която да разказваме след години на децата си, ако нещата стояха по друг начин.

Как се разделихте с нея?

Цивилизовано (смее се). След всичко, което преживяхме в предаването, застанахме очи в очи и говорихме открито един с друг, давайки гласност на мислите и чувствата си. По принцип понякога, колкото и странно може да звучи, истината има няколко гледни точки, но се оказа, че в този случай и за двама ни тя бе една и съща, и по-точно, че нямаме бъдеще заедно. Разделихме се без съжаление, но с благодарност, за преживяното, от което ще ни останат хубавите спомени.

Мнозина се питат дали предаването щеше да има по-различен край, ако Александра бе предпочела да остане. Според теб дали тя действително можеше да бъде победителката?

Да кажем, че всичко е възможно, но вече няма как да разберем, нали? Предпочитам обаче да не се впускам в догадки и предположения какво е можело да бъде или как евентуално биха се развили нещата, ако събитията бяха различни, защото това означава, че живея в миналото, а това не е така. "Ергенът" несъмнено е една от вълнуващите и значимите глави в личната ми история, защото пишейки я, получих важни уроци, които ми помогнаха да развия и израсна като мъж, като човек, като личност, но тя приключи. Сега съм обърнал нова страница и продължавам напред.

Виктор и Виктория

Снимка: bTV

Интересно ми е, ако ти предложат отново да участваш в подобно риалити, би ли се съгласил?

Мисля, че каквото имах да взема от този вид опит, вече го взех.

Тогава ще те попитам друг въпрос, който не дава мира на почитателите на предаването, а именно - задоми ли се "ергенът"?

Да.

Сериозно? Ето това вече е новина. Честито!

Е, не съм се сгодил или оженил, но имам момиче до себе си.

Нещо в мен ми подсказва, че въпреки всички спекулации, изписани по тази тема в пресата, половинката ти не е нито една от дамите, с които се срещна в шоуто.

Прав си.

Тогава как се запознахте?

Чрез общ приятел, по време на тренировка. Вероятно не звучи като някоя вълшебна история, особено след сцените в "Ергенът", където обстановката и атмосферата за всяка среща бяха невероятно романтични, но за мен е точно такава. Ако имаш чувства към някой човек, то всяко място се превръща в специално, а най-обикновеното действие - във важно събитие, така усещането е, че действително изживяваш приказка.

Кога се срещнахте с нея?

Преди да замина за Турция, където снимахме предаването. Държа обаче да отбележа, че искрата помежду ни прехвръкна след това, когато се върнах в България. Преди да се отправя на приключението, впускайки се в търсенето на любовта, между нас нямаше нищо, в противен случай дори не бих тръгнал. Връзката ни започна постепенно, на по-късен етап, след като разбрахме, че сме привлечени един от друг и имахме времето и възможността да се опознаем.

В самото начало имаше ли дори малки притеснения, че тя може да ти обръща внимание заради популярността, на която се радваш?

Не, никакви. По принцип нямам навика да подхождам към околните с недоверие и подозрение, понеже не съм възпитан по този начин. Отношението ми към другите е такова, каквото бих искал да получавам от тях. Ето защо съм склонен да дам шанс на всеки, знаейки, че с времето намеренията му сами ще проличат. Така сторих и в този конкретен случай. И не съжалявам, че го направих, защото както и аз самият се убедих, известността ми не е бил факторът, привлякъл я към мен. Дори напротив, сигурен съм, че ако в момента не бях разпознаваемо лице, тя щеше да бъде още по-щастлива.

Снимка: bTV

И понеже не искам да навлизам прекалено навътре в личния ти живот, нарушавайки неговата неприкосновеност, сега мисля да сменя темата. Затова, кажи ми, как се развиват нещата в професионален план.

В момента се чувствам добре, макар да съм претоварен с работа. След "Ергенът" не спирам да получавам предложения за различни проекти, някои от които приемам, други - отклонявам. Донякъде отказвам ангажименти, понеже вече съм се натоварил с немалко такива, например пиша книга, отделно станах партньор във фирма за ядкови масла, отделно отварям фирма с рекламна дейност, а също така ми предстои да бъда водещ на национално турне... Ако сега ме попиташ с какво точно се занимавам, признавам, че нямам конкретен отговор. Когато някой ми зададе този въпрос, аз блокирам, защото винаги пропускам част от нещата, които правя. Установих обаче, че хората масово тънат в заблуда какво е да си фрийлансър, считайки, че имаш лукса да работиш колкото искаш, когато пожелаеш. Това обаче не е така, защото за мен това означава да бъда на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ако не е така, просто нищо няма да върви.

Определено не ти е лесно...

Никак.

Спомена, че пишеш книга. За какво става въпрос за нея?

За отношението и правилния подход към една дама, как да тълкуваш действията и изказванията ѝ правилно, като в същото време ти показва какви грешки допускаш и защо се чувстваш неуверен в дадена ситуация. Книгата е много комплексна... Дава яснота, поне според моите представи, на това какво е бъдеш джентълмен, защото както по-рано днес установих, допитвайки се до последователите си в социалните мрежи в какво според тях се изразява това да бъдеш такъв, много хора наистина не знаят. Жените отговориха, че един мъж е истински кавалер, ако им отваря вратата, говори им мило (смее се), дава им връхната си дреха, ако им е студено, угажда им на капризите и проявява безусловно доверие и уважение, независимо от ситуацията... Един вид да бъде "чехльо", както биха се изразили някои хора. За мен обаче тяхното схващане не е напълно точно и коректно, защото аз мисля, че джентълменството не се изразява само добрите маниери и стила на обличане, но и в начина на мислене, във възприятието за света и хората около теб, а не само онова към жените. Това ще се опитам да обясня, макар да не съм сигурен, че ще успея да засегна всичко, което искам, тъй като темата е много обширна.

Снимка: bTV