Приморско ще се превърнe в креативен център на Европа. В продължение на 14 дни на териротията на морския град ще се проведе международния лагер "Primorsko Creative Camp 2021", който ще събере на едно място представители на музикалния бизнес, киното, телевизията, танцовото изкуство и комуникациите както от родината ни, така и от целия континет, за да обменят опит и да работят по предстоящи творчески проекти. Домакин на събитието ще бъде Виктория, която тази година представи България на конкурса Евровизия.

"Радвам се, че с нашите приятели и верни партньори от Община Приморско и Forest Beach Resort успяхме да осъществим тази инициатива и заедно да работим за превръщането на България в креативен център на Европа. Благодарна съм на д-р Димитър Германов, който толкова запалено прегърна идеята и се впусна в това приключение с нас. През изминалата година си поставихме амбициозната цел да съберем музиканти от цяла Европа в красивия град Приморско, а тази година решихме да обогатим програмата и добавихме още няколко ключови креативни индустрии. Вярвам, че това събитие може да бъде за пример и съм горда, че с времето то се превръща в традиция", споделя Геновева Христова, организатор на международния креативен лагер от страна на Лигна Груп.

Креативният лагер ще бъде открит с грандиозен концерт на сцената до Община Приморско. В него централна роля ще има българският представител на Евровизия 2021 - Виктория, която през месец май донесе на страната ни 11-то място на песенния конкурс с изпълнението си на парчето "Growing Up is Getting Old".

Снимка: Евровизия

"Много сме горди, че Приморско отново се превръща в гореща точка за креативните начинания в Европа. Инициативи като "Primorsko Creative Camp 2021" дават възможност на млади таланти от България да работят с наложили се имена от цяла Европа и да усъвършенстват своите умения. Надяваме се, че събитието ще се превърне в традиция и ще продължи да се разраства", каза кметът на Община Приморско д-р Германов.

Международният креативен лагер "Primorsko Creative Camp 2021" се провежда с подкрепата на Община Приморско и хотел Forest Beach Resort.