В края на ноември миналата година стана ясно, че Виктория Георгиева-Victoria - позната на българския зрител с участието си в музикалното предаване "X Factоr", ще представи страната ни на музикалния форум Евровизия 2020.

Вижте снимки >>

Днес стана ясно, че тя е сред първите изпълнители, потвърдили участие в тазгодишното издание на Eurovision In Concert - промоционален концерт в Амстердам, който ще се проведе на 4 април. Той е едно от събитията, съпътстващи същинската музикална надпревара и има 10-годишна история. На сцената в столицата на Нидерландия, Виктория ще изпълни песента, с която ще представи България на Евровизия 2020, пред близо 10 хиляди души в модерната зала AFAS Live.

Концертът в Амстердам ще събере голяма част от участниците в тазгодишното издание на конкурса, който ще се проведе в Ротердам през месец май.

Виктория работи активно по подготовката на своята песен за Евровизия 2020. Тази седмица тя ще участва в музикален лагер в Лондон, където работи с композитори и текстописци от Обединеното кралство. Подобен лагер беше организиран и в София от 8 до 13 януари, като в него взеха участие български и международни композитори. Българската песен за Ротердам ще бъде представена в началото на март.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май. На 28 януари ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.