Британският принц Уилям е на дъното в класацията за най-привлекателни плешивци, пише в. "Daily Mirror".

Едва 2% от мъжете, участвали в допитването на специализирана клиника, намират втория поред наследник на британския престол за атрактивен. Според тях заради липсата на достатъчно коса принц Уилям изглежда "стар и тъжен", вместо "готин и секси".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На обратния полюс е актьорът Вин Дизел. Тридесет и пет на сто от анкетираните представители на силния пол са на мнение, че плешивостта му го прави мъжествен, и нямат нищо против да изглеждат като него.

Дизел изпреварва "на косъм" друг холивудски екшън герой - Дуейн Джонсън, познат още като Скалата, който от кечист се преквалифицира в успешен актьор. Той заема второто място в класацията на известните плешивци с 33% от гласовете на анкетираните, следван от британските актьори Джейсън Стейтъм и сър Патрик Стюарт, които получават по 30%.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Плешивостта на Брус Уилис одобряват 27 на сто от мъжете, участвали в допитването. Следват актьорът Ед Харис с 25% и колегите му сър Бен Кингсли и Винг Реймс с по 20%.

Само седем на сто от анкетираните смятат, че плешивостта подхожда на 46-годишния комик Мат Лукас, който губи косата си, след като в детска възраст развива алопеция.

В допитването на Harley Street Skin Clinic, която предлага решения на проблема с косопада, са участвали 1000 мъже на възраст между 25 и 65 години, предава БТА. Внушителните осемдесет на сто от тях признават, че по-скоро биха понесли да са дебели, отколкото плешиви.

Сред известните мъже, подложили се на трансплантация на коса, одобрение от анкетираните получават Джеймс Несбит, Луи Уолш, Гордън Рамзи. На обратния полюс е футболистът Уейн Руни, чийто изглед е оценен позитивно от едва 10% от участниците в допитването.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Резултатите от анкетата сочат още, че 38 на сто от мъжете завиждат на сребристите коси на холивудската звезда Джордж Клуни, а 35% - на косата на бившия футболен ас Дейвид Бекъм.