В наши дни да бъдеш носителка на титлата "Мис България" е колкото привилегия, толкова и проклятие. По неписано правило, след като поредната кралица на красотата у нас бъде коронясана и ярките светлини на прожекторите се насочат към нея, външният ѝ вид преминава през подробен анализ от страна на хората, който по принцип завършва с критика.

И макар за хубостта да няма точно определени критерии, тъй като тя все пак е субективна (както се опитват да ни убедят, откакто свят светува), факт е, че през последните години победителките в този конкурс се изправят пред сериозна вълна на неодобрение. Такава посрещна и пловдивчанката Венцислава Тафкова, която само преди 5 дни спечели надпреварата за най-привлекателна дама в родината ни.

Вижте снимки на Мис България 2020 >>

Скоро след триумфа ѝ, социалните мрежи се превърнаха в истинско бойно поле, в което противоречивите мнения на потребителите, обсъждащи избора на журито в надпреварата, се кръстосваха подобно на шпаги. Отзвука бе толкова голям, че самата Венцислава го коментира в ефира на Нова телевизия.

"Не знам защо ме нападат, явно е тенденция. Нямам корекции, освен на устните. На 20 години съм, нямам нужда. Но не съм против тях, ако са в разумни граници", заяви наскоро тя в интервюто си с медията.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Miss Bulgaria 2020 (@vencislavatafkova) на

Сякаш провокирани от думите ѝ, част от потребителите на виртуалното пространство решиха да разберат как е изглеждала преди разкрасителната процедура. Така се появи колаж от две нейни снимки в стил "Преди и след", обикалящ неуморно из Фейсбук.

"На първата снимка е новата "Мис България 2020", пловдивчанката Венцислава Тафкова. На втората снимка е пак тя, но преди да си напълни устните с пластмаса. Защо, бе, момиче, защо?!", гласи посланието към поста на Александър Костов, който има над 2500 харесвания и вече е споделен 662 пъти.

21-годишната брюнетка, която възтържествува над 14 други момичета от цялата страна в състезанието, провело се на 6 ноември т.г., ще представи държавата ни на "Мис Планет" догодина. Тя е висока 175 см и макар в миналото да е танцувала професионално с модерен балет, голямата ѝ страст е модата, с която се занимава повече от 10 г. Освен това през свободното си време обича да посещава фитнес залата, където се отдава на интензивни тренировки, поддържащи добрата ѝ фигура. Към момента е студентка в НБУ със специалност "Туризъм".

В студиото на "България сутрин" тя разкри, че не е очаквала да победи, макар, подобно на всяка друга участничка, тайно да се е надявала да спечели. Освен това Тафкова признава, че сред останалите претендентки е имало много красиви момичета. Също така не крие, че самата тя е имала фаворитки сред тях.

В модните среди Венцислава попада на 12-годишна възраст, като казва, че навсякъде е била най-малка и този факт винаги ѝ е достаял удоволствие, понеже е научила много от опита на по-големите от нея жени.

След завоюваната титла не усеща промяна в себе си и е решена да се съсредоточи единствено върху позитивните коментари по неин адрес.