Чудото стана! Има вечна младост и тя е за АББА!

Четиримата музиканти от легендарната шведска група се събраха за първи път публично от 14 години за премиерата на шоуто си "ABBA Voyage" в Лондон. Концертите започват тази вечер, 27 май и ще радват публиката до октомври. 

Агнета, Фрида, Бени и Бьорн се появиха в добро настроение за първата вечер на концерта, който включва дигитални версии на групата, познати вече като АББАтари. Те превърнаха музикантите в повече от живи и много млади на сцената.

Фрида гледаше шоуто с широка усмивка, докато Бени се изправи и пляскаше на "Dancing Queen", предава BBC.

Накрая последваха оглушителни аплодисменти от публиката.

"АББА никога не ни е напускала в сърцето ми", каза певицата Агнета Фалтског пред BBC на червения килим. "Не беше толкова трудно решение да се съберем, защото музиката е част от нас", казва още тя.

"Мечтаех за това от години", добави Ани-Фрид Лингстад. "Ние обичаме нашата музика, обичаме да пеем".

На премиерата присъстваха много музикални звезди, включително Кайли Миноуг, Софи Елис-Бекстър, Джарвис Кокър и актрисата Кийра Найтли.

Шведският крал Карл XVI Густав и съпругата му Силвия също се присъединиха към публиката - което означава, че присъстваше истинска танцуваща кралица, отбелязват още от BBC.

Новаторската технология показва музикантите в разцвета на силите им на сцената на "АББА арeна".

За да създадат спектакъла шведските легенди се обличаха в костюми за улавяне на движение в продължение на пет седмици, като 160 камери сканираха движенията на тялото и израженията на лицата им.

Героите им се появяват на огромен екран от 65 милиона пиксела, със светлини и други ефекти, които размиват границите между цифровите елементи и "реалния свят" на арената. 

Аватарът на Бени казва по едно време: "Да бъдеш или да не бъдеш, това вече не е въпросът".

"Това съм истинският аз", продължава той под смеха на публиката. "Просто изглеждам много добре за възрастта си".