"Игра на тронове" е продукцията, която прикова рекорден брой зрители пред малкия екран. Актьорите от сериала, който стартира през 2011 г., се превърнаха в истински звезди. Със сигурност за тях животът оттук нататък ще бъде преди и след "Игра на тронове".

Вижте снимки >>

Айзък Хемпстед Райт

Да пораснеш на снимачната площадка на "Игра на тронове" трябва да е уникално преживяване, но има нещо, което Райт знае отлично.

"Като погледна назад в ретроспекция, мога да видя колко странно е било детството ми", казва Райт. "По време на Троновете станах мъж. Отстрани изглежда сякаш съм изживял цяла кариера и цял живот, но буквално сега започвам живота си", допълва той.

Той бе едва на 12 години, когато се превъплъти в един от най-култовите образи в сериала - този на Бен Старк. Сега той вече е на 19 г. и планира да завърши колеж и да се отдаде на неврологията.

"Това е, което аз и Бран (неговият герой) направихме през последните години и мисля, че не беше зле", каза Райт.

Емилия Кларк

32-годишната Кларк влезе в сериала като новак в актьорската професия, но със сигурност успя да извоюва мястото си. В ролята на Денерис Таргариен тя се превърна в един от най-мразените образи. Няма съмнение, че ролята ѝ в "Игра на тронове" ще повлияе траекторията на кариерата ѝ.

Кит Харингтън

"Игра на тронове" направи 32-годишният Харингтън част от най-обсъжданата история в телевизията, но не само. Извън екрана той се влюби в своята партньорка Роуз Лесли и двамата се ожениха на 23 юни 2018 г. в Шотландия. След 8 сезона в ролята на Джон Сноу Харингтън каза:

"Той ми даде моето бъдещо семейство и живота ми оттук нататък. Това е най-важното нещо, което направи за мен и ме промени."

Мейси Уилямс

Първият сезон на "Игра на тронове" започна през 2011 г., два дни след като Уилямс навърши 14 г. Докато се превъплъщаваше в ролята си на любимата на феновете убийца Аря Старк, тя намери истински приятел в лицето на Софи Търнър (Санса Старк). Двете дори си направиха сходни татуировки. Уилямс ще бъде и кума на сватбата на Софи с Джо Джонас. За живота си след "Игра на тронове" Мейси е оптимист:

"Много е вълнуващо, че шоуто свършва. Време е да погледнем позитивно на бъдещето и да опитам да оформя кариерата си, без да съм обвързана с нищо."

Софи Търнър

23-годишната Търнър успя да превърне колегите си от сериала във второ семейство: "Чувствам се сякаш имам най-голямото семейство на света." Половинката на Джо Джонас споделя, че е пораснала по време на сериала, а той е бил като "сексуално образование" за нея.

"Първия път, когато разбрах за оралния секс, бе докато четох сценария и бях: Уау! Хората правят това? Това е невероятно!"

Питър Динклидж

Питър е номиниран 7 пъти за наградите "Еми" за ролята си на Тирион Ланистър и я получи три пъти. За последните си дни в ролята той каза:

"Последният ми ден бе смешно-тъжен. Знам, че "Игра на тронове" е само тв шоу, но това бе нашият живот."

Джак Глийсън

Крал Джофри Баратеон е образ, когото феновете обичат да мразят. Глийсън, който бе само на 17, когато бе избран за шоуто, прекара 4 сезона в ролята на подлия млад крал, който бе отровен на сватбата си. Смъртта на героя му маркира един край, който бе неочакван за много от феновете. Актьорът изненада почитателите, ананосирайки оттеглянето си от актьорската професия на 21 г.:

"Играя от 8-годишен. Просто спрях да се наждавам на актьорството по начина, по който би трябвало... Когато започнеш да живееш с нещо, връзката ти с него се променя. Не е като да го мразя, просто не е това, което искам да правя."

Сега 26-годишният Глийсън учи в Тринити Колидж в Дъблин и се адаптира към живота си след "Игра на тронове".

Гуендолин Кристи

Бриен от Тарт извади Кристи от малките второстепенни роли в киното и телевизията и я изстреля на територията на блокбастърите с филми като "Междузвездни войни: Последният джедай" и "Игрите на глада: Сойка-присмехулка 2". Сега шоуто е към края си и Кристи е свободна и готова за следващата си роля.

"Отворена съм за предложения", каза Кристи. "Обичам парите! Парица е царица!"

Николай Костер-Валдау

Датският актьор Костер-Валдау не разрешава на двете си дъщери Филипа и Сафина да гледат шоуто. Причината е, че героят му Хайме Ланистър е кръвосмесител.

"Работата си е работа. Не е нещо, на което седим и се наслаждаваме. За бащата е странно да видиш баща си с друга жена. Не е готино."

Актьорът имаше впечатляващо CV, преди да се появи в ролята на Ланистър, с участие във филми като "Блек хоук" и "Ловци на глави", а бъдещите му роли изглеждат обещаващи.

Лина Хийди

Актрисата, която се превъплъщава в ролята на най-злите насилници в "Игра на тронове" разкри, че е страдала от следродилна депресия, докато е снимала първия сезон на сериала.

"Прекарах първата година (в "Игра на тронове") в това пространство, откривайки какво е майчинството и преминавйки през тежък личен период. Беше трудно", сподели тя.

След като изигра безсърдечната Церсей Ланистър, тя се снима във филма с Дуейн Джонсън-Скалата "Семейни Кютеци.