32-годишният бургаски рапър Никола Нанев-Гарджока, който открадна такси във Варна и беше задържан край Шумен, е настанен в Клиниката по психиатрия към варненската университетска болница "Св. Марина". Това е направено по препоръка на лекаря, който го е прегледал след задържането му. А причината - неадекватното му поведение, съобщи БНТ.

Младият мъж е бил дрогиран и с отнета преди година шофьорска книжка. На Гарджока ще бъде направена психиатрична експертиза, която ще е готова другата седмица. Ако тя докаже, че е вменяем, рапърът ще бъде задържан и срещу него ще бъде повдигнато обвинение.

Никола Нанев по прякор Гарджока е известен с участието си в хип хоп групата "Ийст Коуст Кеш Крю". Това са банда бургаски рапъри, доста популярни по Черноморието.

32-годишният бургазлия е криминално проявен, като до момента не е осъждан. През последните години има няколко ареста за притежание на наркотици и кражби. Близки от неговото обкръжение разказват, че той често употребява наркотици.

Снимка: БНТ

Името на бургаския рапър също така се свързва и с Димитър Желязков по прякор Очите. Никола Нанев попадна в полезрението на медиите, след като се разчу, че подготвя песен, в която възпява оцеляването на Желязков в престрелката в Слънчев бряг през 2016 г.