Актьорът Владо Пенев се лекува вкъщи, след като е диагностициран с COVID-19. Вече се чувства добре, а съвсем скоро ще мине през контролен преглед, за да се установи дали е успял да се излекува от вируса. Това съобщи талантливият артист пред "24 часа".

Някои жълти медии написаха, че заради него са спрели снимките на сериала "Откраднат живот". Но това не е точно така - те са спрели само за ден-два, за да бъдат тествани контактните лица на Пенев. Всички са с отрицателни PCR тестове.

Направена е и пълна дезинфекция и са спазени протоколите на РЗИ. Снимките на сериала продължават и сега при спазване на всички противоепидемични мерки, които бяха въведени още през пролетта.

Преди две седмици Пенев засне сцена за сериала, в която целият бе овързан в системи на болнично легло. И към нея разясни, че героят му проф. Цонев минава през премеждия.

Няколко дни след това той самият вдига температура и усеща голяма слабост. Изследва се с PCR тест, който дава положителен резултат. За щастие, кара вируса без усложнения, с лекарства по предписания на специалистите и вече се чувства много по-добре.

Наскоро той публикува снимка, на която лежи в леглото с включени системи.

"Проф. Цонев в премеждие! Откраднат живот 10", гласи посланието към кадъра.