Танцьорът и хореограф от ирландско-американски произход Майкъл Флетли, е бил опериран като част от лечение на агресивна форма на рак, пише BBC. Флетли е световно известен със спектаклите си"Lord of the Dance", "Feet of Flames", "Celtic Tiger Livе". 

"Майкъл Флетли е диагностициран с агресивна форма на рак. Той претърпя операция и за него се грижи отличен екип от лекари. На този етап няма да бъдат правени повече коментари", се посочва в изявление, публикувано късно в сряда в Инстаграм. Молитви и благопожелания е това, което можете да направите за него, се казва още в публикацията. 

64-годишният Флетли стана известен като водещ член на трупата "Riverdance", чието завладяващо изпълнение на песенния конкурс "Евровизия" през 1994 г. привлече глобалното внимание към ирландските танци. По-късно той създаде свое собствено шоу - "Lord of the Dance".

Embed from Getty Images

Най-скорошната изява на родения в Чикаго в ирландско-американско семейство Майкъл Флетли, е като сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля във филма "Blackbird", който бе пуснат по кината миналата година, четири години след завършването му.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Michael Flatley (@michaelflatleyofficial)

Флетли, страдаше от рак на кожата на лицето, от който е беше лекуван през 2003 г. 

Миналата година Флетли стартира турне "Lord Of The Dance", което помогна за набиране не средства за хуманитарна помощ за Украйна.

Embed from Getty Images