Внучката на Симеон Сакскобургготски - княгиня Мафалда-Сесилия Сакскобурготска, беше подгряващ изпълнител по време на концертите на британската рок група Coldplay в Испания, съобщиха организаторите в уебсайта на групата.

Известна със сценичното си име Она Мафалда, родената в Лондон певица и авторка на песни се включи в два от концертите на бандата в Олимпийския стадион, разположен в столицата на страната миналата седмица. Тя изпълни парчета от новия си албум "Оnа" и публикува снимки от концертите в социалните мрежи. Другият гост изпълнител на събитието беше шотландската група Chvrches, обяви сайтът на стадиона.

Вижте снимки >>

Концертите бяха част от световното турне на група Coldpay "Music of the Spheres World Tour", което започна през март 2022 г. в Коста Рика и ще приключи в Малайзия през ноември.

На 13 май Она Мафалда изнесе безплатен концерт пред кметството на Париж за празненствата по случай Деня на Европа във френската столица, организиран от Европейската комисия и Европейския парламент във Франция и местните власти, съобщи организацията за подкрепа на европейските изпълнители "Europavox", предава БТА.

Снимка: Официален профил в Instagram

Миналата година, малко повече от половин месец преди 85-ия си рожден ден, Симеон Сакскобургготски получи възможно най-големия подарък за своя празник, направен му от неговата най-голяма внучка, а именно радостта да я види като омъжена жена, обвързала живота си с този на друг човек. Вестта, че княгиня Мафалда официално е казала "Да" на дългогодишния си партньор Марк Абуслейман, вричайки му се във вечна любов, първа предаде испанската преса, която тогава писа, че сватбата им се е състояла в Палма де Майорка, откъдето всъщност е родом майката на булката Росарио Надал, омъжила се за баща ѝ на същото място. Тамошните таблоиди пишат, че младоженците са предпочели да разменят своите клетви при закрити врати, държейки любопитството на медиите настрана от важното събитие.

Снимка: Официален профил в Instagram

Според редица публикации церемонията е била предшествана от голямо тържество, организирано в имението на принц Кирил, намиращо се във вътрешността на острова, на което са присъствали редица влиятелни гости, като в списъка с имената им се открояват тези на представители на различни кралски фамилии. Не се споменава обаче точната бройка на хората, пристигнали от близо и далеч да станат свидетели на бракосъчетанието.

Мафалда, която преди време се премести в Мадрид от родния си Лондон, е първата от общо единадесетте внуци на бившия министър-председател на България, която мина под венчило. Избраникът ѝ е британски финансист от ливански произход, с когото има осемгодишна връзка. Двамата се срещнаха в британската столица, след което заминаха за Бостън, където продължиха университетското си обучение. Младата дама, която се изявява като певица, е записана в престижния музикален колеж Бъркли, докато половинката ѝ учи компютърно инженерство в Харвард.

Снимка: Официален профил в Instagram