Weeknd и Роди Рич спечелиха по три награди на iHeart Radio на церемонията в театър "Dolby" в Лос Анджелис, съобщи ContactMusic.

"Blinding Lights" на Weeknd спечели наградата за песен на годината и за денс хит в Tik-Tok. Той получи и отличието за певец на годината.

Роди Рич стана първият, избран както за хип-хоп изпълнител на годината, така и за най-добър нов хип-хоп изпълнител. Той спечели също наградата за хип-хоп песен на годината с "The Box".

Роди Рич

Снимка: Getty Images

В гласуваните от слушателите категории доминира група BTS. Те спечелиха приза за най-добра армия от фенове, най-добро музикално видео - "Dynamite" и най-добра хореография във видео.

Певица на годината на iHeart Radio стана Дуа Липа. Тя измести за титлата Megan Thee Stalion, Тейлър Суифт, Ариана Гранде и Били Айлиш.

Дуа Липа

Снимка: Getty Images

За най-добър поп албум беше избран "folklore" на Тейлър Суифт.

Дан и Шей станаха първият кънтри дует, спечелил наградата за дует/група на годината. Те успяха да се наложат над BTS, Jonas Brothers, "Maroon 5" и "Twenty One Pilots".

Люк Кумс спечели наградата за кънтри певец на годината за трети пореден път, пише БТА.

АC/DC получиха наградата за рок албум за "Power Up".

Наградата "Икона" беше присъдена на Елтън Джон.

Елтън Джон

Снимка: Getty Images

Водещ на церемонията беше Ъшър, който изпълни и медли от свои хитове. На церемонията пяха също Weeknd, Ариана Гранде, Деми Ловато.

Деми Ловато

Снимка: Getty Images

Миналата година отличията на iHeart Radio бяха отменени заради пандемията.

Ъшър

Снимка: Getty Images