Weeknd стана най-слушаният изпълнител в Spotify, след като подобри рекорда на канадеца Джъстин Бийбър за най-много слушания за месец - 85,66 милиона, съобщи Cotanctmusic.

Рекордът на Джъстин Бийбър беше 84 милиона.

Weeknd неотдавна издаде петия си студиен албум "Dawn FM". Певецът каза, че той е втората част от трилогия и ще последва още един. Кой е първият обаче той не уточни. Според много фенове това е "After Hours" от 2020 г.

В. "Independent" нарече тавата "добре дошъл принос към творчеството на един от най-великите живи изпълнители". В. "Daily Telegraph" също го оцени високо и го определи като "най-амбициозния му албум досега, който показва признаци на емоционално и психическо съзряване". Сп. "Rolling Stone" го описа като "не толкова мрачен и декадентски, а освежаващо свеж и достъпен". Според специализирания сайт Pitchfork, това е "най-амбициозният проект на Weeknd по звучене и обхват и най-успешният от години". Самият изпълнител го представи като "нова звукова вселена от съзнанието си".

В "Dawn FM" участват също Куинси Джоунс, Тайлър дъ Криейтър, Lil Wane, а и актьорът Джим Кери в ролята на радиоводещ между песните.

Компилацията съдържа 16 песни. Тя е за безграничната свобода. The Weeknd пее за любовта с чужда жена, за успеха, за самоизлагането пред чуждия поглед в песни като "I Нeard You Are Married", "Gasoline", "Out of Time", в която прозира влиянието на Майкъл Джексън. Според "Billboard" най-сигурен хит от тях е "Less Than Zero". Синглите "Take My Breath" и "One Right Now" с Пост Малоун вече бяха издадени през 2021 г.

Истинското име на Weeknd е Абел Тесфей. Роден е на 16 февруари 1990 г. в Торонто. Освен певец, той е автор на песни и продуцент. Известен е със звуковата си версатилност и мрачни текстове, често вдъхновени от собствения му опит, припомня БТА. Кариерата му започва през 2009 г., като крие самоличността си. Голям успех и международно признание постига с втория си студиен албум "Beauty Behind the Madness". Спечелил е четири награди "Грами", 19 награди на "Билборд", 15 "Джуно", шест Американски музикални награди, две Видеомузикални награди на MTV.