Музиканти от Whitesnake, Twisted Sister и Rainbow пожелаха успех на българксите представители на "Евровизия" - Intelligent Music Project. Това съобщават от екипа на родната формация, която ще се яви на голямата сцена в Торино, предвождана от настоящия вокалист на Rainbow и "Michael Schenker Group" - Рони Ромеро, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Дий Снайдер от Twisted Sister, Джоел Хокстра от Whitesnake, Тони Мартин от Black Sabbath, Греъм Бонет от Rainbow, Джон Пейн от ASIA, Фил Кембъл от Motorhead и Саймън Филипс от ТОТО са малка част от рок величията, подкрепили нашите пратеници на музикалния форум.

"Здравей, как си, България!", започва видеообръщението на вокалиста на Uriah Heep - Бърни Шоу, a веднага след него Мик Бокс от легендарната група си припомня за многобройните участия на бандата в България, както и за фестивaла "July Morning", кръстен на едноименната песен на Uriah Heep. Барабанистът на групата Ръсел Гилбрук също пожела поздрави на България и на Intelligent Music Project.

Членовете на още една легендарна банда изпратиха своите пожелания за късмет до нашата формация  - Карл Сентанс, Пийт Агню, Лий Агню и Джими Мърисън от Nazareth.

"Обичам "Евровизия" и останах възхитен, когато разбрах, че тази година България ще бъде прдставена от Intelligent Music Project и тяхната песен Intention. Това е страхотна песен, изпълнена от много талантливи артисти", споделя във видеото барабанистът на групата.

С призиви "Напред, България!" и "Подкрепете България" се включиха още китаристът Аксел Руди Пел, барабанистът на Род Стюарт - Кармайн Апис, Ерик Блум от Blue Oyster Cult, Тод Сукърман от Styx, Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Роджър Ърл (Foghat), DORO, Джеф Скот Сото (Yngwie Malmsteen, Journey), китаристът Gus G от групата на Ози Озбърн, барабанистът Майк Терана (Yngwie Malmsteen, Journey), Тим Пиърс (записвал песни с Майкъл Джексън, Bon Jovi и др.) и клавиристът Тони Кери (Rainbow), предава БТА.

"През годините сме имали щастието да работим с невероятни музиканти от световна величина. Всички те се оказаха и страхотни личности, с които и до днес сме приятели. Не се съмнявахме, че те ще ни подкрепят за "Евровизия". Но не очаквахме, че те ще отприщят такава мощна вълна от поздравления и позитивни пожелания от легендарни имена и групи в рок музиката. Най-ценното е, че всеки един от тях споменава не само нас, но и България. Това е целта на всички структури на д-р Милен Врабевски, част от които е и Intelligent Music Project - да работим на ползу роду, да правим така, че името на страната ни да се споменава с добро по света, да покажем, че в България може да се създава продукт на световно ниво", казват от екипа на групата.