Почитателите на "Междузвездни войни", които копнеят за нов сблъсък между Дарт Вейдър и Оби-Уан Кеноби, ще могат да видят дуел помежду им в новия сериал догодина, обяви Юън Макгрегър във видео, разпространено преди няколко дни.

Шотландският актьор ще влезе отново в ролята на легендарния майстор-джедай в "Оби-Уан Кеноби" по стрийминг канала "Disney+". Канадският актьор Хейдън Кристенсен се завръща като Дарт Вейдър. Зрителите видях двамата артисти в същите образи преди 16 годнии, когато през 2005 г. те се превъплътиха в тях за филма "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите".

Във видеото звездата изразява задоволство, че отново се изправя срещу Кристенсен. На записа има и кадри, в които двамата герои са един срещу друг с кръстосани светлинни мечове.

Киностудиото пусна видеото като част от "Денят на Disney+", в който представи нови предавания, трейлъри и промоции за насърчаване на публиката да се абонира за стрийминг услугата.

"Мандалорианецът" на стрийминг платформата, разказващ за бебето Йода, се превърна в глобален феномен.

Действието на сериала "Оби-Уан" се развива между "Междузвездни войни:Епизод III - Отмъщението на ситите" и "Междузвездни войни:Епизод IV - Нова надежда", когато Люк Скайуокър се превръща от малко момче в герой, предава БТА.

В поредицата героят на Макгрегър има останала "само една задача и тя е да опази Люк", издаде самият той.