Юлиан Костов е в ролята на Макс във втори сезон на сериала "Под станция "Темпъл", чиято премиера е днес по HBO GO. Всички седем епизода са налични за гледане наведнъж. В продължението на оригиналната драма на "Sky", отново виждаме Марк Стронг, Даниел Мейс и Керис Ван Хоутен.

Героят на Юлиан е описан като "нестереотипен, триизмерен източноевропеец". Българският актьор има ключова роля, която се загатва в трети епизод и развива напълно в четвърти. В някои от кадрите до него играят още двама българи - Петър Йорданов и Мартин Медникаров.

Снимка: SKY / HBO България

"Под Станция "Темпъл" е изключителен сериал. Втори сезон надгражда и добавя нови интересни герои. Ако харесвате заплетени и напрегнати морално сиви истории с множество обрати и страхотна актьорска игра - това е сериалът за вас",

споделя Юлиан Костов.

"Под станция "Темпъл" разказва историята на талантливия хирург Даниел Милтън (Марк Стронг). След като съпругата му Бет изпада в кома, Даниел, заедно с обсебващия, но изненадващо изобретателен Лий (Даниел Мейс), отварят "подземна" клиника, разположена в огромната като лабиринт мрежа от тунели под метростанция "Темпъл" в Лондон. Там Даниел се грижи за жена си и лекува всички, които не могат да потърсят по-законни начини за здравеопазване: престъпници, нелегални имигранти и всякакви други чудаци. Скоро в бункера към Даниел и Лий се присъединяват Ана (Карис Ван Хаутен), която е медицински изследовател и има минало с Даниел, както и младият беглец и банков обирджия Джейми. И така, в тунелите под града, добрият лекар трябва да направи всичко възможно, за да контролира необичайния екип, с който работи и да задоволява нуждите на нелегалната клиника и нейната клиентела.

"Даниел Милтън е сложен и балгодатен за изиграване герой. След като остави публиката със спиращ сърцето финал в първия сезон, вярвам че новият сезон ще заведе зрителите на още по-голямо приключение.",

споделя за героя си Марк Стронг.

Марк Стронг е в главната роля в сериала

Снимка: Getty Images

Във втори сезон Бет излиза от комата си и търси отговори. Ийв (Лили Нюмарк) иска да знае защо родителите й са я лъгали, Лий (Даниел Мейс) започва да работи с привлекателна активистка, а Анна (Карис ван Хутен) иска да намери нещо положително в ситуацията си. Сред новите герои във втори сезон са съмнителният и непредвидим човек от подземния свят Гъби (Рис Ифанс) и поетично настроеният му, но често необуздан асистент Дърмът (Майкъл Смайли)."

Вляво е Марк Стронг

Снимка: SKY / HBO България

Юлиан Костов участва в още два сериала на платфомата, в първи сезон на "Аз, вещицата" като демона Тимур, и в трети сезон на "Централа Берлин" като руския снайперист Сергей Басаров.