Джордж Клуни не спира да радва с чаровното си звездно присъствие на червените килими. Без значение къде и по какъв повод са изявите му обаче, той знае, че блясъкът му ще е в пъти по-силен, ако до него е любовта на живота му.

Години наред Джордж е ерген. Докато един ден не среща единствената - Амал. Двамата се засичат, може да се каже, случайно през юли 2013 г. Красавицата, в компанията на техен общ приятел, пристига в къщата на актьора на езерото Комо. И така след известно време ходене по срещи, заклетият ерген, който от години се кълне, че няма смисъл от брака и препускаше бясно от връзка във връзка, изведнъж вдигна сватба и сложи точка.

През годините на Клуни не му пречи да е ту сам, ту с две-три наведнъж. В "тефтерчето" му са записани имена като това на Рене Зелуегър, Луси Лиу, Синди Крауфорд, Ума Търман, Сандра Бълок и Кортни Кокс, но в пълния списък място намират много още знайни и незнайни жени, които едва ли ще забравят преживяванията си с Джордж.

Да видим кои са знайните.

Кели Престън

В далечната 1987 г., когато все още е неизвестен, Клуни започва връзка с актрисата Кели Престън. Отношенията им са уж сериозни, като двойката дори споделя общ дом. Престън обаче не усеща, че той е нейният човек и решава да го остави, за да търси щастието другаде. Не след дълго тя се омъжва за актьора Джон Траволта.

Талия Балсам

Тя е единствената жена, за която Джордж се жени (говорим преди Амал). Тяхната връзка продължава 4 години, докато актьорът не осъзнава, че семейният живот не е за него. Талия успява да преодолее неуспешния си брак и малко след раздялата с Клуни се задомява с актьора Джон Слатъри, на когото ражда и син.

Карен Дъфи

Моделът има кратка забежка с актьора. Силно е да се каже, че са били във връзка, но двамата си изкарват страхотно заедно. Бързо се разделят и остават с добри чувства един към друг.

Снимка: Getty Images

Селин Балитран

Следващата изгора на Джордж е френската сервитьорка Селин Балитран. Връзката им продължава четири години, като в началото на взаимоотношенията им тя е студентка по право, но решава да се премести в Калифорния, за да бъде по-близо до актьора. Разделят се през 1999 г.

Сара Ларсън

Моделът и бивша сервитьорка успява да се превърне в първата дама, която придружава актьора на "Оскар"-ите, с него е и когато катастрофира. Макар да са минали през добро и лошо, двамата се разделят през '99.

Снимка: Getty Images

Елизабета Каналис

Двамата се срещат на делова вечеря в Рим. Любовта към Вечният град ги сплотява и стават неразделни. Италианката дотолкова завърта главата на Джордж, че той допуска рядка демонстрация на близост с нея и я запознава с майка си. Връзката им обаче се разпада поради огромната ревност, която изпитва Каналис от всички жени, които се навъртат около любимия й.

Снимка: Getty Images

Стейси Киблър

Бившата кечистка и Клуни започват връзка само месец след раздялата му с Елизабет. Двамата са заедно три години и през 2013-та се разделят. Може да се каже, че тя е последната "официална" приятелка на звездата, преди да се врече във вечна вярност на жената, която му открадна сърцето, Амал Аламудин. Светлините на прожекторите следи двойката вече десетилетие. И няма съмнение, че актьорът абсолютно искрено не се уморява да признава любовта си на жена си ежедневно.

Снимка: Getty Images

Народът ни казва: "Голям камък хвърли, голяма дума не казвай." И Джордж Клуни е универсалното доказателство. Въпреки дългогодишните му опити да ни убеди в безсмислието на брака, той все пак се "бракува" и изглежда никак не му е зле. Вероятно многобройните му връзки са помогнали за това да открие истинската и единствената, тази, която да осмисли живота му.

Снимка: Getty Images