"Добре дошли в Ориндж Каунти!"

Създателите на сериала Джош Шварц и Стефани Савидж разкриха, че нещото, за което най-много съжаляват, е, че са убили героинята на Миша Бартън - Мариса Купър, по време на финала на сезон 3.

Савидж разказа, че решението е дошло, защото са били под "огромен натиск" да създадат "драма". "Убийството на участник в поредицата дойде отгоре", така започна интервюто си за списание "Vanity Fair" Стефани.

Тя и Шварц си сътрудничат в предстоящата книга "Welcome to the O.C.: The Oral History" - която ще излезе през ноември, а в нея "съвсем откровено" обсъждат темата за смъртта на Мариса. В една, станала вече емблематична сцена, наблюдавахме как Райън Атууд (Бен Маккензи) я носи на ръце след претърпяна катастрофа.

"Това е нещо, за което съжаляваме, и като погледнем назад, ни се иска да бяхме измислили друго решение", добавя от своя страна Шварц. "По онова време нямахме алтернатива."

Връщайки се назад, Стефани обяснява, че сега се сещат за "други начини", по които са могли да "спасят" Мариса. Шварц пък сравни смъртта на момичето с друг шокиращ момент от сериала - стрелбата по Трей (Логан Маршал-Грийн).

"Когато Мариса го застреля, всички бяха много разстроени... В крайна сметка това бе реакцията, която искахме да получим от публиката. Когато видяхме как реагира след смъртта и на Мариса, не се почувствахме добре. Веднага изпитахме съжаление в този момент", уверява той.

Вижте снимки на четиримата главни герои >>>

Преди това Миша Бартън пък сподели, че се е "борила със зъби и нокти" да спаси героинята си. Пред вестник "The New York Times" разказа, че не смята, че "отплаването към залеза е правилното сбогуване" за персонажа ѝ.

Иначе по-рано тази година тя се появи в подкаста "Welcome to the O.C., B*tches" заедно с бившите си колежки Рейчъл Билсън и Мелинда Кларк, където за първи път гледаха паметната сцена.

"Бедната Мариса", възкликна Миша в шоуто.