Премиерата на документалния филм "Lil Nas X: Да живее Монтеро" се състоя на Международния филмов фестивал в Торонто в събота, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Изпълнителят, чието истинско име е Монтеро Ламар Хил, е първият хомосексуален мъж, който печели награда на Асоциацията на кънтри музиката за песента си "Old Town Road". Биографичният филм е режисиран от Карлос Лопес Естрада и Зак Мануел. Той документира турнето на суперзвездата, което започна през септември 2022 г. и бе посветено на първия му цялостен дебютен албум "Montero".

"Искам феновете ми да видят истинската ми същност - аз съм човек, който винаги се шегува и се забавлява 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, така че от този филм те могат да вземат каквото искат", каза Нас пред репортерите на червения килим. Филмът също така е краят на една епоха от живота му и началото на нова, каза той.

Вижте снимки на Lil Nas X >>>

Режисьорът Естрада каза за Ройтерс, че филмът е структуриран около идеята за трансформация, като Нас и неговите фенове представят идеята за осмислянето на собствената идентичност на човека. "Феновете на Нас приеха неговото послание за това да станеш онзи, който трябва да бъдеш, като признаеш всички части от себе си, които обичаш и от които се страхуваш", разказа Естрада.

Премиерата на филма в концертната зала Рой Томсън Хол в Торонто бе отложена с около 20 минути заради сигнал за бомба. В крайна сметка властите бързо установиха, че заплахата не е била истинска. Джуди Лунг, вицепрезидент по връзките с обществеността и комуникациите на Международния филмов фестивал, каза, че местната полиция е проверила района на червения килим преди прожекцията.

"Нашите стандартни мерки за сигурност останаха в сила през това време и прожекцията започна с малко закъснение", обясни тя. "Доколкото ни е известно, това е била генерална заплаха и не е била насочена към филма или изпълнителя."